NATO'da Türkiye'ye dikkat çeken görev!

Türkiye, güçlü deniz gücüyle NATO bünyesinde stratejik görevlere hazırlanıyor.

NATO'da Türkiye'ye dikkat çeken görev!
NATO'da Türkiye'ye dikkat çeken görev!
GİRİŞ 29.12.2021 06:18 GÜNCELLEME 29.12.2021 08:19
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

69 yıldır NATO'nun en güçlü askerî gücüne sahip ülkeler arasında yer alan Türkiye, TURMARFOR (Türk Yüksek Hazırlık Seviyeli Deniz Kuvveti) ile 2023 ve 2028 yılında NATO'nun deniz unsur komutanlığı görevini de yerine getirecek.

Bu çerçevede TURMARFOR, 2022 başından itibaren tam harekât kabiliyetine ulaşacak. Caydırıcılığı artırma noktasında önemli misyona sahip olan kuvvet, eğitim aşamasında binlerce askerî personelin katıldığı tatbikatlarla da kritik rol üstlenecek.

TÜRKİYE, DAHA GÜÇLÜ BİR MÜTTEFİK HALİNE GELECEK

NATO’nun güvenliğinin merkezinde yer alan Türk askeri, ittifak dâhilinde yapılan tatbikatlarda da dikkat çekici başarıları elde ediyor. Türkiye, NATO çerçevesinde icra edilecek deniz görevlerinde TURMARFOR’un 2022’de tam harekât kabiliyetine ulaşmasıyla daha da güçlü bir müttefik hâline gelecek.

Türkiye; NATO misyon, operasyon ve karargâhlarına yaklaşık 3 bin personel ile iştirak ederken sıralamada ilk beş ülke arasında yer alıyor.

KAYNAK: TÜRKİY GAZETESİ
YORUMLAR 17
  • Mmmm 2 yıl önce Şikayet Et
    Natodan dermal cikilmali abd askeri ulkeden cikarilmali.rusya cin turkiye ittifaki kurulmali bence.abdyi ulkesine alan yunanistana karsi bizde rusyayi egeye sokmaliyiz.
    Cevapla
  • Erkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu nato hangi savaşta bize nerede yardım etmiş bunca yıldır. Bence bi zaman sonra natoya alternatif bir oluşum kurup bizi oraya almayacaklar. Yunanistan ve akdeniz deki askeri hareketlilikler bunun ilk adımları
    Cevapla
  • Sami 2 yıl önce Şikayet Et
    Aman alavere, dalavere kendimizi görev diye cephede bulmuyalımda ....onlardan bize hayırlı görev pek gelmez.
    Cevapla
  • Sezar 2 yıl önce Şikayet Et
    NATO Turkiye'ye karsi Batida Yunanistan'a doguda pkk 'a silah ver. Ortak ucak yaparsin. Ucak vermez ve parasini geri vermez. Ekonominle ugrasir. En büyük DUSMANIMIZ manesef NATO.
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    NATO üyeliği , kontrol bizde olduğu sürece gerekli ve yararlıdır . Şayet kontrolümüzden çıkarsa , çok zararlıdır . Sonra bize müttefikliğin gereğini yerine getir ; Yunan'a tahammül et , Rusya , Çin ve İran'a karşı bizimle beraber ol savaş derler ise , işte o zaman vay halimize ...
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Mantıklı. Doğru söze ne hacet.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den İsrail'i çıldırtan karar! Sevkiyat tamamen durduruldu! İpler gerildi...
ABD Deniz Kuvvetleri yetkilisi: İsrail ordusu kendi İHA'larını vuruyor