Kral Selman'dan İran'ı kızdıracak açıklama

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud, 'Bölgede güven ve istikrarı sarsan İran rejiminin politikalarını büyük bir endişeyle takip ediyoruz.' dedi.

Kral Selman'dan İran'ı kızdıracak açıklama
Kral Selman'dan İran'ı kızdıracak açıklama
GİRİŞ 30.12.2021 07:25 GÜNCELLEME 30.12.2021 07:25
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ülkenin resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Kral Selman, Şura Meclisinin çalışmalarına başlaması münasebetiyle yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan'ın yerel ve uluslararası politikalarına dikkati çekti.

Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK) bütüncül varlığını korumaya önem verdiklerinin altını çizen Kral Selman, 5 Haziran 2017'den itibaren diplomatik ilişkileri askıya aldıkları Katar'la yeniden yakınlaşmaya vesile olan 5 Ocak 2021'de ülkesinin ev sahipliği yaptığı 41. Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'nin de bunu kanıtladığına vurgu yaptı.

Filistin davasının Suudi Arabistan'ın dış politikasında öncelikli meselelerin başında yer aldığını söyleyen Kral Selman, şunları kaydetti:

"İran komşu bir ülkedir, dolayısıyla politikalarını ve bölgede sergilediği olumsuz davranışları değiştirerek diyalog ile iş birliğine doğru yol almasını umuyoruz. Bölgede güven ve istikrarı sarsan İran rejiminin politikalarını büyük bir endişeyle takip ediyoruz. İran rejimi, mezhepsel silahlı militan gruplar oluşturup destekliyor ve bölge ülkelerinde askeri gücünü sistematik olarak yayıyor.

Tahran yönetiminin nükleer program ve balistik füzeler geliştirme çalışmalarında uluslararası toplumla iş birliğine yanaşmadığını dile getiren Kral Selman, İran'ın Yemen'de hükümete karşı savaşan Husileri destekleyerek ülkedeki savaşı uzattığı gibi Suudi Arabistan'ı da tehdit ettiğini aktardı.

Suriye ve Libya'da ülke birliğini sağlayan siyasi çözüm odaklı tüm çabaları desteklediklerini kaydeden Kral Selman, Afganistan'daki gelişmeleri de yakından takip ettiklerini belirtti.

YORUMLAR 6
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    İran'la yaşanan nükleer enerji gerilimi, Afganistan ve Yemen'de yaşanan açlık kıtlık sorunu birleşmiş milletler tarafından çözülmemesi durumunda dünya da sonu gelmeyen yeni bir küresel krizin çıkmasına neden olacaktır.
    Cevapla
  • Osman çalışkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hep dua ediyorum bana bunların petrollerinin bittiğini görmeyi nasip eyle diye.
    Cevapla
  • Osman K A Y A 2 yıl önce Şikayet Et
    İran'ın Uluslararası toplumla birlikte hareket etmesini istemek, İran'ın kendileri gibi ABD'nin emrine girmesini ve ülkesinin menfeatları yerine , sömürgecilerin menfeatlarını korumak anlamına geliyor. Uşaklığını ilan ediyor, köle ruhlu kralcık.
    Cevapla
  • ahm 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyada en çok yahudinin yaşadığı yer İran'dır.
    Cevapla
  • borsamrt 2 yıl önce Şikayet Et
    petrolünüzün bittiği günü sabırsızlıkla bekliyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekliye "memur" indirimi Resmi Gazete'de
Gazze’de İsrail tankını sıkıştıran mücahidlerden ilginç diyalog: Allah aşkına bana bırak!