Omicron'u ilk tespit eden ülkeden flaş karar

Kovid-19'un yeni varyantı Omicron'un ilk tespit ediliği ülke olan Güney Afrika, dördüncü dalganın yavaşlamaya başladığını belirterek kısıtlamaları hafifletti.

GİRİŞ 01.01.2022 09:26 GÜNCELLEME 01.01.2022 09:41
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hükümet tarafından yapılan açıklamada, Omicron varyantının etkili olduğu dördüncü dalgada zirvenin geride kaldığı belirtildi. Bu nedenle gece yarısından sabah 04:00'e kadar uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı kaydedildi.

Kısıtlamanın gevşetilmesine gerekçe olarak pandeminin yayılım hızı, aşılama oranı ve sağlık sektöründeki uygun kapasite gösterildi.

Özel kabine toplantısı sonrası yapılan açıklamada bütün göstergelerin ülkenin dördüncü dalganın zirvesini geride bıraktığını gösterdiği ifade edildi.

Yeni varyantın daha bulaşıcı olduğu bilgisi paylaşılan açıklamada, hastaneye yatışların önceki dalgalara göre düşük olduğu vurgulandı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre geçen hafta 127 bin 753 vaka sayısıyla zirveyi gören dördüncü dalga bu hafta yüzde 29,7 azaldı.

Kısıtlamalar hafifletilse de kapalı mekanlarda bin, dış mekanlarda ise 2 binden fazla kişinin toplanması yasaklandı.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 9
  • Ayşe eren 2 yıl önce Şikayet Et
    Okullar bu zamana kadar boşuna kapanmış bir dönem boyunca iki sınıf karantina ya alında sadece 3kişi kovit oldu onlar da aile kaynaklı (850 öğrencilik Bi okulda öğretmenim). Ayrıca geçen bir buçuk yılın telafisi çok zor ders açısını geçtim insanlığını kaybetmiş çocuklar..
    Cevapla
  • Xxxx 2 yıl önce Şikayet Et
    Dersi neden geçtiniz ki? Velilerin insanlık eğitimi veremediğine, öğretmenler ne yapsın ?.Ailelere çocuklarını okula gönderip sorumluluğu üstünden atmak kolay geliyor tabi Gönderin okula insan olsun öyle mi? Aile eğitimini iyi almış bir çocuk kolay kolay çıkmaz insanlıktan.Bırakın öğretmenlerin yakasını onlar üzerine düşeni yapsın ,aile de kendi üstüne düşeni...
    Cevapla
  • khan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne demek insanlığını kaybetmiş çocuklar, onlar aileleri ile birlikte değilmiydiler, en başta eğitim ailede başlar, sonra okulda devam eder.
    Cevapla
  • nisa 2 yıl önce Şikayet Et
    okullar kapansın
    Cevapla
  • Refoş 2 yıl önce Şikayet Et
    Gönderme
    Cevapla
  • Emel 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık okullara taktığıniz 1.5 yıl gitmediler zaten
    Cevapla
  • Zeynep 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz gitmeyin, gondermeyin o zaman efendim..
    Cevapla
  • İsa Tosun 2 yıl önce Şikayet Et
    #Okullar kapatılsın
    Cevapla
  • Refoş 2 yıl önce Şikayet Et
    Al çocuğunu yollama.ben gitsin istiyorum....internet bataklığınamı atalım gine çocukları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024'te Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘değişim’ açıklaması!