Tayland Hava Kuvvetleri gözünü F-35'lere dikti

Tayland Hava Kuvvetleri Komutanı Napadej Dhupatemiya, eskiyen F-5 ve F-16 filosunun yerine 8-12 adet F-35 almak istediklerini; F-35'in Tayland'ın da kullandığı Gripen'ın yeni modeline göre daha ucuz olduğunu söyledi.

Tayland Hava Kuvvetleri gözünü F-35'lere dikti
Tayland Hava Kuvvetleri gözünü F-35'lere dikti
GİRİŞ 01.01.2022 17:12 GÜNCELLEME 03.01.2022 08:15
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Tayland Hava Kuvvetleri Komutanı Napadej Dhupatemiya, beşinci nesil F-35 savaş uçaklarını almak istediklerini belirtti.

Ellerindeki F-5 ve F-16 filosunun 30 yıldır kullanıldığını ve artık yeni bir savaş uçağına ihtiyaçları olduğunu kaydenden general, "Ulusal savunmayı güçlendirmek için bu (F-35) gelişmiş savaş uçaklarını takipteyiz" dedi.

F-35'LERİN MALİYETİ DÜŞÜYOR

ABD savunma devi Lockheed Martin tarafından üretilen F-35'ler ilk çıktığında maliyeti 142 milyon dolardı. Ancak uçağın maliyeti şu anda 82 milyon dolara kadar düştü. Bu da bazı ülkeleri harekete geçirdi.

Tayland Hava Kuvvetleri Komutanı Napadej de bu duruma değinerek, "Envanterdeki İsveç yapımı yeni nesil Saab Gripen'in birim başına maliyeti 85 milyon dolar. Lockheed Martin'in ürünü (F-35) bizim için ulaşılmaz değil. Müzakerelere bağlı olarak, bir F-35'in birim fiyatı 70 milyon dolara kadar düşürülebilir" dedi.

Napadej ayrıca, F-35 alma projesinin 2023 bütçesine katılması için Meclis'in tüm sorularını yanıtlamaya hazır olduğunu kaydetti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 27
  • hasoli 2 yıl önce Şikayet Et
    artik yapin su milli ucagimizi yapin artik uzun menzinli fuzelerimizi korkuyoruz heryerden saldiriyorlar silahla dolarla herseylen saldiriyorlar
    Cevapla
  • Sahin 2 yıl önce Şikayet Et
    F35'ler mevsim sonu gibi düştükçe düşüyor. Gelecek; insansız, küçük, etkili ve algoritması sürekli yenilenen SİHA'ların, tabi bazıları beğenmese de..
    Cevapla
  • Gerçekler birdir 2 yıl önce Şikayet Et
    F35 satısi yapılan en etkili savaş uçağıdır daha iyisi yoktur almayin diyenler kıskançtır f16 lardan ozellik olarak çok üstün radarlar göremiyor s400ler çöptür bir ise yaramazlar satılan en süper uçak f35ler en üstun hayalet uçak tüm dünya f35 alıyor fiyatıda düşmüş abd düğmeye basıp düşürür diyenler siyonist israillilere inanan saflardır abd ne zaman f35 düğmeye basıp düşürdü hiç bir zaman
    Cevapla
  • Ernesto kastro 2 yıl önce Şikayet Et
    Idiot bebe
    Cevapla
  • Alper 2 yıl önce Şikayet Et
    Yarın onuda gören radar yaparlar rahat ol Siha gelecegin silahidir
    Cevapla
  • Ali yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Pilotlu uçuş dönemi bitmiştir artık f35 her ülkeye kaçacak en büyük kazık olarak orada duruyor yakıt tankerleri nin bile drona çevirildiği dünyada hem kayıp olarak sadece makina kaybediyorsunuz ikinci dünya savaşı sırasında Japonya'nın kaybetme hikayesinde pilotların rolü çok büyüktü pilot yetiştirmek başlı başına çok büyük bir maliyet ve dron savaşları bana daha Mantıklı geliyor daha büyük daha hızlı daha çok faydalı yük taşıma kapasitesi olan uçak yapan ülke kazanır drone yatırımları bana daha Mantıklı geliyor
    Cevapla
  • Ufuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazılım kimin elindeyse uçak nerde olursa olsun sahibinin kontrolündedir.eğer abd aleyhine harekatta uçakları kullanamazlar.çünkü yazılım üzerinden düşmanı dost gösterşyorlar.uçak ateş edemiyor.saddamın uçakları neden kaçtı.
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Çin ve Japon şirketleri ülkemize yatırım yapmaya başladılar . Uzak Asya ülkeleri ile ilişkilerin güçlendirilmesi lazım , Çin den F35 leri indirecek uçaksavar roketleri satın alınıp , önce teknoloji transferi gerçekleştirilerek , J20 jetleri alınabileceği konusunda iyi niyet mutabakatı imzalanabilir . Konjonktüre göre alınıp alınmayabilir .
    Cevapla
  • zon 8138 oren. 2 yıl önce Şikayet Et
    chp abd ye yandaşlık yapmasa, birazcık milli değerlere sahip çıksa, çanakkale savaşı ile özdeşleşmiş hey onbeşliler kahramanlık ezgisine çifte telli oyun havası ile eşlik eden beş beynemaz olduğu sürece ne silah alırız ne üretiriz. düşman içten olduğu sürece tarih boyunca çok uğraştık halada uğraşıyoruz.anladıkları dilden konuşmak gerek.
    Cevapla
  • Önce dil 2 yıl önce Şikayet Et
    Bedbaht değil bedhah; önce dil, sonra milliyetçilik
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 2 yıl önce Şikayet Et
    Dahili bedbaht arttı üstelik Atatürk maskesini kullanarak harici bedbaht lar aynı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat