Yunan analist Hisar O+ testini örnek gösterdi: 15 Temmuz'dan sonra ABD'nin kontrolü bitti

Yunan analist Stergios D. Theofanidis, Türkiye'nin yeni karadan havaya füzesi Hisar 0+ son testiyle, silah sistemleri tedariki konusunda bağımsızlık politikasında ısrar ettiğini bir kez daha kanıtladığını belirtti

GİRİŞ 02.01.2022 14:43 GÜNCELLEME 02.01.2022 14:50
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Yunan analist Stergios D. Theofanidis, kaleme aldığı bir makalede, Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki tarihi sıçrayışını işaret ederek, Yunanistan'ın en az 15 yıldır bu konuda bir şey yapmadığını söyledi.

Theofanidis, savunma alanındaki özerklikle ilgili, 'Bu, önemli riskleri ve zaman ve para açısından çok yüksek maliyeti olan son derece zor bir süreçtir . Aynı zamanda, çok sayıda kurum, şirket ve nihayetinde ilgili hükümetlerin çok yönlü ve çok boyutlu iş birliğiyle birlikte organizasyon ve yöntem gerektirir.' dedi.

HİSAR O+ TÜRKİYE'NİN KARARLILIĞINI GÖSTERİYOR

Geçtiğimiz günlerde envantere giriş öncesi son testini başarıyla tamamlayan Türkiye'nin Mili Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi (OİHSFS) Hisar-O+ için açıklamalarda bulunan Theofanidis, 'Hisrar O+ hava savunma füze sisteminin operasyonel testi, uzun menzilli silahların değerini bir kez daha gözler önüne seriyor.' dedi.

Füzenin geçtiğimiz günlerde Aksaray test sahasında ateşlendiğini hatırlatan Theofanidis, 'Bu gelişme her şeyden önce, Türkiye'nin silah sistemleri tedariki açısından bağımsızlık politikasında ısrar ettiğinin bir başka kanıtı.' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Pakistan ve Çin'le de iş birliği yatığını belirten Yunan analist; Türkiye'nin ATMACA, SOM füze ailesi, Bozdoğan, HİSAR O+ ve geliştirilmekte olan SIPER gibi farklı menzillerde kullanılacak 'hava-hava, kara-hava, hava-yer' füzeleri üzerinde çalıştığına dikkat çekti.

15 TEMMUZ'DAN SONRA ABD'NİN KONTROLÜ BİTTİ

Türkiye'deki 'savunmada bağımsızlık' hareketine, 15 Temmuz'un etkisine değinen Theofanidis, 'Tüm bunların yanı sıra, özellikle 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra, Türklerin silah seçimlerinin artık ABD tarafından hiçbir şekilde kontrol edilmediğini de belirtmek gerekir.' dedi.

Türkiye ve savunma sanayiinde, ilgili devlet lisansları aracılığıyla devlet kurumlarıyla olduğu kadar Pakistan, Çin, Almanya, İspanya, Güney Kore ve diğer birçok ülkedeki şirketlerle de iş birliği yaptığına dikkat çeken Theofanidis, Türkiye ekonomik nedenlerle sıkıntı yaşasa bile, ABD'nin de kendi payına düşeni yapacağını ileri sürdü.

Yunan analiste göre bunun nedeni: Türkiye'yi Rusya'nın yanına itmemek...

Yunanistan'ın da savunma alanında son iki yılda bazı adımlar attığına dikkat çeken Theofanidis, 'Ancak, ilkel uzun vadeli iş planlamasına yol açacak temel rasyonaliteye kadar gidilecek uzun bir yol var.' dedi.

KAYNAK: STAR.COM.TR
YORUMLAR 25
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir hayalimiz var.. Akdeniz'de bir deizaltıdan ve gemiden kandile nokta atışı füze atılması
    Cevapla
  • ak 47 2 yıl önce Şikayet Et
    meclis temizlenmeden kandil temizlenmez önce içimiz diye düşünüyorum
    Cevapla
  • Neco 2 yıl önce Şikayet Et
    15 Temmuz 2016 darbesini siz Avrupa'lılar, Abd, Fetö ve Chp yaptınız, tabiiki Türkiye size karşılık verecek. Siz bizi ne sandınız... Deyyüzler.
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir tek Tweetle ülke ekonomisinin içine etmişti Trump.
    Cevapla
  • Kurtuluş 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunan bile 15 temmuzun önemini anlaya biliyor,bizim muhalefet kontrollu darbe deyi veriyor.
    Cevapla
  • ademoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Keske chp millet vekiki olsaydi en azi da dovru konuşmuş
    Cevapla
  • Erpınar 2 yıl önce Şikayet Et
    Fettuşilerin abd çocukları olduğunun ıspatıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!