'Söz verdi' deyip açıkladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şubat ayında Suudi Arabistan'a ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı. Öte yandan MEE'ye konuşan Türk yetkili, Riyad yönetiminin "ilişkileri düzeltme" noktasında değişen tavrını anlattı.

GİRİŞ 03.01.2022 17:48 GÜNCELLEME 04.01.2022 07:57
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şubat ayında Suudi Arabistan'a gideceğini söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin düzenlediği etkinliğin çıkışında, kendisinden Suudi Arabistan'a ihracat sorununu çözmesini isteyen bir iş kadınına yanıt veren Erdoğan, "Tamam da dur bakalım. Şu anda şubatta beni bekliyor. Söz verdi, ben de şubatta Suudi Arabistan'a ziyaretimi yapacağım" dedi.

Erdoğan'ın verdiği yanıt, sosyal medyada paylaşıldı.

"BU SEFER ONLAR (SUUDİ ARABİSTAN) BİZE YAKLAŞTI"

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki görüşmelere aşina olan bir Türk yetkili, Middle East Eye'a (MEE) yaptığı açıklamada, Erdoğan ile Abu Dabi Veliaht Prensi Mohammed bin Zayed arasında gerçekleşen görüşmenin ardından Riyad'ın "Ankara ile ilişkileri onarma konusuna" daha ciddi baktığını söyledi.

Yetkili, "Geçmişte biz onlara yaklaştık ama ciddiye almadılar. Bu sefer onlar bize yaklaştı. Suudiler, bu bölgesel uzlaşıda dışlandıklarını hissettiler. Bunun bir parçası olmak istediler" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 91
  • dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Arabistan ile ilişkiler kesilmemeli, yoksa abd ve rusya ile yakınlaşırlar. pek sağlam olmasalarda selam verdik mi almayı bilirler.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    PEYGAMBERİMİZİN VEDA HUTBESİNDE : Müminler! "Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz. MÜSLÜMAN MÜSLÜMANIN KARDEŞİDİR ve böylece bütün Müslümanlar kardeştirler. Bir Müslüman kardeşinin kanıda, malıda helal olmaz.Ashabım! Muhakkak Rabbinize kavuşacaksınız. Oda sizi yaptıklarınızdan dolayı sorguya çekecektir. Sakin benden sonra eski sapıklıklara dönmeyiniz ve BİRBİRİNİZİN BOYNUNU VURMAYINIZ! Bu vasiyetimi burada bulunanlar bulunmayanlara ulaştırsın... OLABİLİR Kİ BURADA BULUNAN KİMSE, BUNLARI DAHA İYİ ANLAYAN BİRİSİNE ULAŞTIRMIŞ OLUR
    Cevapla
  • Mehmet Akif 2 yıl önce Şikayet Et
    Kaşıkçı yüzünden aramız açıldı, şimdi ne değişti. Para yine kazandı, biz de süper güç olmadığımızı gördük düştüğümüz ekonomik sıkıntılarla.
    Cevapla
  • Akif 2 yıl önce Şikayet Et
    Körfez in ağabeyi Suudi Arabistan , bu bölgedeki ülkeler ne yaparsa yapsın uzun süre onu karşısına alamazlar.Bize yanaşmaları ticari anlamda çok iyi olacaktır.Umarım arayı düzeltiriz.
    Cevapla
  • Adem sönmez 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanların en kötü bir araya gelmesi.. Ayrı durmalarindan hayırldir
    Cevapla
  • Metehan. 2 yıl önce Şikayet Et
    Suudilermi musluman?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi