ABD, Rusya, Çin Fransa ve İngiltere'den ortak Nükleer açıklaması!

Dünyanın nükleer güçleri olan ABD, Rusya, Çin Fransa ve İngiltere, son dönemde tartışma konusu olan nükleer güç kullanımı ile ilgili ortak bir bildiri yayımladı.

GİRİŞ 03.01.2022 19:17 GÜNCELLEME 03.01.2022 19:17
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Son dönemde dünya üzerinde yaşanan kutuplar arası gerilim, nükleer savaş korkusunu, tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Son dakika haberine göre Rusya, ABD, Çin, Fransa ve İngiltere nükleer silahların kullanımı ile ilgili bir ortak bildiri yayımladı. Nükleer silahlı devletler adıyla yayımlanan ortak bildiride, savaştan kaçınmayı ve stratejik risklerin azaltılmasını en önemli sorumlulukları olarak görüldüğüne vurgu yapılırken, nükleer silahların beş ülkeyi hedef almadığına dikkat çekildi.

KREMLİN RESMEN DUYURDU

Kremlin tarafından yayınlanan ortak açıklamada, “Çin, Rusya, Birleşik Krallık ve Kuzey İrlanda, ABD ve Fransa, nükleer silahı olan ülkeler arasında bir savaş çıkmasının önlenmesini ve stratejik risklerin azaltılmasını birincil sorumlulukları saymaktadır” denildi.
Açıklamada ayrıca, “Çıkacak nükleer bir savaşın kazananının olmayacağını ve böyle bir savaşın asla başlatılmaması gerektiğini ilan ederiz” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR 41
  • Erol 2 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki biran önce nükleer silah esinmekiymişiz. Bu sayılan ülkelerin hemen hepsi ile karşı karşıya gelmemiz muhtemelen çok olası. Japonya örneği kabak gibi ortada iken yenildiklerini anladıkları an atom bombasına başvuracaklarıda çok bariz. Buna mahal vermemek için en önemli güç budur. 2. Dünya savaşında Abd yeniliyorken bir anda zafer ilan etmwdimi bu bombalar sayesinde...
    Cevapla
  • Kemalist 2 yıl önce Şikayet Et
    Vaziyet alın ,ortalık karışacak
    Cevapla
  • MASK 2 yıl önce Şikayet Et
    "nükleer silahların beş ülkeyi hedef almadığına dikkat çekildi." Bu sözcükler yani bu beş ülke birbirine karşı kullanmayack ama başka yani nükleer gücü olmayana karşı herhangi bir savaşta yenilgi söz konusu olursa kullanacak anlamına mı geliyor
    Cevapla
  • tsk 2 yıl önce Şikayet Et
    bizim sözde bilim adamlarimiz ne is yapar neden bunlari bir araya getirip nukleer silahlara denk bir patlayici gelistiremezler ama kim ateistlik yapaca ekranlarda fatih altayliyla boş muhabbet yapacak
    Cevapla
  • Huseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Varmi mühendis?
    Cevapla
  • Mühendis 2 yıl önce Şikayet Et
    Kim demiş yok
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen yap ozaman armut senin aklın zekan olsa böyle yorum yapmazsin
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlar istediklerini bm dedikleri yerde zaten yapiyorlar,amaclari ve korkulari diger nükleer gücü olan devletlere gözdagi veriyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti