DSÖ'den Omicron uyarısı: En çok orayı etkiliyor!

Dünya Sağlık Örgütü uzmanı Abdi Mahmud, COVID-19'un yeni varyantı Omicronun üst solunum yollarında etkili olduğunu açıkladı. "Omicronun bundan sonra nereye evrileceğini öngörmek zor" dedi.

GİRİŞ 04.01.2022 20:46 GÜNCELLEME 04.01.2022 20:46
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü uzmanı Abdi Mahmud, Birleşmiş Milletlerin (BM) Cenevre Ofisinde çevrim içi düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, örgütün omicron varyantına ilişkin yaptığı son araştırmaları basınla paylaştı.

ZATÜRREYE YOL AÇIYOR

Mahmud, diğer varyantlardan farklı olarak omicronun, daha çok üst solunum yollarını etkilediğini tespit ettiklerini söyledi. Diğer varyantların aksine de ciddi zatürreye neden olabileceğini söyledi. 

Omicronun diğer varyantlar gibi ağır enfeksiyonlara neden olmadığını belirten Mahmud, bunun şimdilik iyi haber olabileceğini fakat emin olmak için daha fazla durum raporuna ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Mahmud, an itibarıyla COVID-19'un yeni merkez üssünün neresi olduğu sorusuna, "Delta varyantı zamanında Doğu Avrupa uzun bir müddet merkez üssü olmuştu. Yeni varyantın nerede etki göstereceğini tahmin etmek zor" cevabını verdi.

Omicron için ayrı bir aşı üretilmesinin gerekli olup olmadığına ilişkin Mahmud, "Omicronun bundan sonra nereye evrileceğini öngörmek zor. Dolayısıyla bu konuda karar almak için henüz erken" değerlendirmesinde bulundu.

Mahmud, olası bir omicron aşısına dair kararın uluslararası iş birliği sonucu verilmesi gerektiğini ve bu kararın tek başına aşı üreticilerine bırakılamayacağını vurguladı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Akçaabatselçuk 2 yıl önce Şikayet Et
    BU kuş gribi olarak denendi Domuzlarda Denendi VE KISA SÜRDÜ ETKİSİ tabiki EN ÖNEMLİ DENEY VE ZARAR VERMEK İSTEDİKLERİ İNSANLARDA ne hikmetse 2 yılı geçti bu VARYANT BİTMİYORSA istediklerini alamadıkları için VE BİZZAT BU VİRÜSÜ YAYMAYA DEVAM ETTİKLERİNDEN DİR .KİM ne derse desin
    Cevapla
  • Trabzon61 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben artık bu kovit ve yan türleri vs aşı ya inanmıyorum. Bunların hepsi dünya ekonomisi bitirilmesi için özel çıkarılmış bir silah ..bu arada ne kadar çok insan ölürse kovidi icad edenlerin karına
    Cevapla
  • deli 2 yıl önce Şikayet Et
    en büyük varyant ve mutasyon dsö ,nün kendisidir ,,,virüsüde üreten odur virüsüde dünyaya yayan odur,,,
    Cevapla
  • Fakirullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Vallamı
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşağıdan başladı yukarıya doğru çıkıyor işte. biraz sabır :)))))))
    Cevapla
  • Musa 2 yıl önce Şikayet Et
    150. doz aşıyı da yapın , Allah kerim. Daha anlamadınız mı tezgahı ?
    Cevapla
  • sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne tezgahı lan , basit bir gripten 5 gündür hayatım zindan. Bütün akrabalarım nerdeyse oldu bu covidi ,insanlar ne kadar zor durumda sen ne hayallerdesin. Devlet seni iknaya mecbur mu, ol da aklın başına gelsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Guterres: Refah'a yapılacak bir saldırı insani bir kabus olacaktır
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi sona erdi: Özel, görüşmenin detaylarını açıkladı