Son dakika: Kim Jong-un yine yaptı yapacağını! Balistik füze denemesi korkuttu

Son dakika haberi... Japonya ve Güney Kore, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesi yaptığını bildirdi.

GİRİŞ 05.01.2022 07:40 GÜNCELLEME 05.01.2022 09:17
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Japonya Savunma Bakanı Kişi Nobuo, "Balistik füze olduğu görünen unsurun Kuzey Kore'nin iç bölgesinden doğu yönüne doğru fırlatıldığını" belirtti.

Bakan Kişi, Kuzey Kore'nin balistik füzesinin ulusal münhasır ekonomik bölge dışına düştüğünün tahmin edildiğini açıkladı.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio da Kuzey Kore'nin geçen yıldan beri sürdürdüğü denemeleri "oldukça talihsiz bulduklarını" söyledi.

Kişida, bölgedeki deniz ve hava taşıtlarının güvenliğinin teyit edilmesi ve olası hasar tespit çalışmalarına yönelik yetkililere talimat verdiğini aktardı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı füze denemesinin yerel saatle 08.10 sularında gerçekleştiğini ve bölgesel durumun ABD ile iş birliği halinde izlendiğini bildirdi.

En son denemesini Ekim 2021'de yapan Kuzey Kore, bu füzenin denizaltıdan fırlatılan yeni tip balistik bir füze olduğunu iddia etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • Tamburalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Füzeleri bile paslı küflü bi boya atın bari.
    Cevapla
  • Abubekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman fuzedenemesi yapmayın ABD yönetimi çok korkuyor neden acaba
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    acından bitini yiyen bir toplumda böyle bir balistik füzenin üretimine ayrılacak para, teknoloji ve yetişmiş insan beyni bulunuyorsa takdir edilmeliler. ama bu adamlara hazır füze temin edilip bölgenin ve dünyanın geri kalanına korku salmak için senaryo oluşturuluyorsa o başka. teknolojik gelişme olmadan füze teknolojisini ve üretimini yapmak mantıklı değil.
    Cevapla
  • Nxcdg 2 yıl önce Şikayet Et
    Aç olduğunu ne biliyorsun? Batı medyası diyor değil mi?
    Cevapla
  • Hamdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ufakligin Bir sozu var.Hosuma gitti..Muslumanlar Araplar..Kendilerini katleden israili Kinamaktan Oteye gecemiyorlar.Oysa ben Olsaydim Nukleer silah ve balistik Fuze denemelerini Israilde Yapardim ..Diyen Bu Boyu kisa yuregi buyuk lideri Tebrik ediyorum..Bizde Chpli Kulocdaroglunun basina boyle biri sart
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu " Cep Herkülü" sağa sola üze atarak o bölgedeki çevre ülkeleri korkutuyor. ABD de bölgedeki ülkelere silah satıyor. Saman altından danışıklı döğüş işler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez