Güney Kore F-35 filosunu yere indirdi

Güney Kore ordusu, bir F-35 savaş uçağının iniş takımlarının arıza yapması ve gövde üzerine inişinin ardından envanterinde bulunan 30 F-35A'nın tamamının uçuşlarını kesti.

Güney Kore F-35 filosunu yere indirdi
Güney Kore F-35 filosunu yere indirdi
GİRİŞ 06.01.2022 13:00 GÜNCELLEME 06.01.2022 16:42
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ülkenin batısındaki Seosan hava üssünde eğitim uçuşu yapan F-35A model uçak elektronik sistemlerinde sorun çıkması nedeniyle gövde üzerine zorunlu iniş yaptı. Gövde üzerine inen uçakta bulunan pilotun durumunun iyi olduğu açıklandı.

Güney Kore Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanvekili Shin Ok-Chul, parlamentoda bir oturumda milletvekiliyle olayın detaylarını paylaştı.

GÜNEY KORE F35 FİLOSUNU YERE İNDİRDİ

Alçaktan uçan F-35'te pilotun aniden sesler duyarak sistemleri kontrol ettiğini belirten Shin, uçuş kontrol ve motor dışında tüm sistemlerin durduğunu gören pilotun fırlatma koltuğunu kullanmak yerine gövde üzerine inmeyi tercih ettiğini aktardı.

Shin, olayın F-35 savaş uçağının ilk defa gövde üzerine inişi olduğunu ifade etti.

GÜNEY KORE F35 FİLOSUNU YERE İNDİRDİ

Güney Kore ordu yetkilileri, arızayla ilgili ABD ile ortak soruşturma başlatılacağını, soruşturma sonuçlanana kadar 30 F-35 uçağından oluşan filonun uçurulmayacağını bildirdi.

Güney Kore, ABD'li silah şirketi Lockheed Martin'den, 2014 yılında 40 F-35 sipariş etmiş, bunların 30'unu teslim almıştı.

GÜNEY KORE F35 FİLOSUNU YERE İNDİRDİ

GÜNEY KORE F35 FİLOSUNU YERE İNDİRDİ

YORUMLAR 10
  • Dahi çocuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Öyle bir uçak olmalı ki sürekli havada dursun enerjisini güneşten almalı birde gökyüzünde uzay boşluğunda yani atmosfer çıkışı en yakın dünya mesafesi ne uygun uzay havapistleri kurulmalı uçaklar oraya iner ve görev anında hızla hareket eder bana deli diyecekler belkide olsun fikrimi söyledim
    Cevapla
  • esas 2 yıl önce Şikayet Et
    F35 alınmasa iyi olur gerçekten alsan bu uçakları havada tutmak için bakım masrafları belki uçağın 2 senede bir yenisini almaya eşdeğer olabilir.
    Cevapla
  • Fethi Yıldırım 2 yıl önce Şikayet Et
    Her işte bir hayır var Allah Türkiye ve Türki cumhuriyetleri ne yardım etsin inşallah birlikte dirlik var Bir olacağız iri olacağız gavurun boğazından gecmeyecegiz Allah'ın izniyle
    Cevapla
  • kaan colak 2 yıl önce Şikayet Et
    birde olaya şuaçıdan bakın o uçağı gövdesi üstüne indiren pilot u ayakta alkışlıyorum
    Cevapla
  • Necdet 2 yıl önce Şikayet Et
    F.16 en güzeli mmu olana kadar
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu hurdayı alamadık diye dövünen amerikan hayranları(Tasmalıları); anahtarı abd elindeki pahalı hurdaları almaktan kurtulduk, Allahın sevgili kuluymuşuz meğer, ne diyeceksiniz?
    Cevapla
  • Yağmasın 2 yıl önce Şikayet Et
    O para elimizde bir koz, bize stratejik üstünlük sağlıyor. Ne zaman Abd ağzını açsa biz; "hem f35 satmadınız hemde yatırdığımız parayı vermediniz" diyerek gagalarını kapatıyoruz. Bu paha biçilemez değerde bir imkan.
    Cevapla
  • Yasin 2 yıl önce Şikayet Et
    Guzel demissin de hurda icin verdigin parayi aldin mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi