ABD'nin yeni Türkiye büyükelçisi Ankara'ya indi

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Türkiye'ye büyükelçi olarak atadığı eski Senatör Jeff Flake ve eşi Cheryl Flake Türkiye'ye geldi.

GİRİŞ 07.01.2022 14:51 GÜNCELLEME 07.01.2022 15:31
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Eşi Cheryl Flake ile birlikte Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçakla bugün saat 12.00'da San Francisco'dan İstanbul Havalimanı'na gelen Jeff Flake, kendisini görüntüleyen gazetecilere Türkçe "Merhaba" diyerek Türkiye'de olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Basın mensuplarının sorularını, "Hoş karşılıma için teşekkür ederim" diyerek yanıtsız bırakan Flake, daha sonra başka bir uçakla Ankara'ya geçti.

Jeff Flake ve eşi Cheryl Flake Türkiye’ye geldi

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi'nin yeni görevi belli olduABD'nin Türkiye Büyükelçisi'nin yeni görevi belli oldu

BIDEN GÖREVE GELDİKTEN SONRA SEÇTİ

20 Ocak 2021'de göreve gelen ABD Başkanı Joe Biden, temmuz ayında yaptığı bir açıklamayla, Ağustos 2019'dan bu yana Ankara'da görev yapan deneyimli diplomat David Satterfield'in yerine eski Cumhuriyetçi Arizona Senatörü Jeff Flake'i ABD'nin yeni Türkiye Büyükelçisi adayı göstermişti.

Flake'in büyükelçiliği, 16 Ekim'de Senato Dış İlişkiler Komisyonu, 26 Ekim'de de Senato Genel Kurulu'nda Cumhuriyetçi ve Demokrat üyelerin ortak kabulüyle onaylanmıştı. Eski senatör, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in de katımıyla 7 Aralık'ta düzenlenen törende yemin etmiş ve görevi resmiyet kazanmıştı.

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 12
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Hoşgelmiş.. "Turkuaz kravatı da hoşmuş" ama siz yine de Arkadaşın önüne sabah kahvaltısı olarak daha önce ABD'de söylediği " Sözde Ermeni soykırımını tanıyacağım, S-400 aldınız CAATSA yaptırımları haklıdır, S-400’leri elden çıkarmanın CAATSA yaptırımlarını kaldırmanın yolu olduğunu sürekli olarak yineleyeceğim ve daha fazla yaptırımı tetikleme riski olduğu konusunda Türkiye'yi UYARIYORUMMM !! " şeklinde bir kahvaltıyı koyun arkadaşın önüne. Vee bu tür konuşmalara devam ederse "bavuluyla geri gönderileceğini de MENÜsüne yazıverin.
    Cevapla
  • @roma 2 yıl önce Şikayet Et
    millet ittifakı nın ilk amiri geldi
    Cevapla
  • Ali Kılıç 2 yıl önce Şikayet Et
    ilk uçakla geri dönme ümidiyle InşaAllah.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikadayken türkiye için söylediği sözleri unutmayacağız....
    Cevapla
  • HATTİLİ ALP 2 yıl önce Şikayet Et
    BU kadar neden ilgi görüyor anlamak zor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu