ABD'den çok sert Rusya açıklaması: Çıkarmak zor olur!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kazakistan’ı Rusya konusunda uyararak, “Ruslar bir kez evinize girdi mi, onları evinizden çıkarmak çok zordur” dedi.

GİRİŞ 08.01.2022 01:47 GÜNCELLEME 08.01.2022 09:35
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Kazakistan'da sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) fiyatlarına zam yapılmasıyla patlak veren protestolar 2 Ocak'tan bu yana devam ederken, üyeleri arasında Rusya'nın da bulunduğu Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) Kazakistan'a barış gücü göndermeyi kabul etmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken düzenlediği basın toplantısında, "Bana göre Kazak makamları ve hükümeti protestolarla uygun bir şekilde başa çıkma, bunu yasa ve düzeni korurken protestocuların haklarına saygı duyacak şekilde yapma kapasitesine sahipler, bu yüzden neden herhangi bir dış yardıma ihtiyaç duydukları açık değil" dedi.

"RUSLAR EVİNİZE GİRDİ Mİ ÇIKARMAK ZOR OLUR"

Kazakistan'ı ülkedeki huzursuzluğu bastırmak için asker davet etmesinin ardından Rus etkisini azaltmanın zor olacağını belirten Blinken, "Yakın tarihten bir ders, Ruslar bir kez evinize girdi mi, onları evinizden çıkarmanın bazen çok zor olduğudur" dedi.

ABD KAZAKİSTAN'DAKİ OLAYLARI TAKİPTE

Blinken, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price dün yaptığı açıklamada ise, ABD'nin Rusya'yı Kazakistan'daki kurumların kontrolünü ele geçirmemesi konusunda uyarmış ve dünyanın herhangi bir hak ihlalini yakından takip ettiğini vurgulamıştı. Price, "Amerika Birleşik Devletleri ve açıkçası tüm dünya herhangi bir insan hakları ihlalini izleyecek" ifadelerini kullanmış, "Kazak kurumlarına el konulmasına zemin hazırlayabilecek her türlü eylemi de izliyor olacağız" demişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 74
  • Ramo 2 yıl önce Şikayet Et
    Korkmayın hiçbir sey olmaz. Her şey kontrol altında. Baska bir devlet girseydi abd fransa hepsi ayaklanirdi. Rusya ya ses çikaramayacaklar. Kesin bilemiyorum ama Rusya,Türk Birliği, Türkiye, Çin birlikte hareket ediyorlar yani müttefik kuvvetler gibi sanki ama bunu şimdi kimse kanıtlayamaz. İpek yolu hızlıca yeniden kuruluyor. Tabi bu Batı için acil olarak savaş sebebi hayırlısı artik.
    Cevapla
  • Bingöllü 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadsiz ,utanmaz yalancılar.teröristlere tırlsrla silah tasıyın sonra doğru adamı oynayın .engerek yılanları
    Cevapla
  • Adıyamanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan uyarıya gelde gülme.
    Cevapla
  • Kerem 2 yıl önce Şikayet Et
    Peki kim sebep oldu.
    Cevapla
  • esas 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz kolay çıkıyorsunuz değil mi? Dinlediklerime göre Soros ve Fetö operasyonuna operasyon çekti Ruslar. Rusları çıkarmak zor tabi. Ama Ruslar Türk nüfusuna ihtiyaç duyacağından hoşlanmasa da Türk nufusu ile birlikte var olmak zorunda. Kültür olarak anlaşmanın yolu bulunursa iyi olur. Çine gelince çine güvenilmez. Gücü eline geçirdikten sonra bir fransa bir almanya gibi davranmaması için hiç bir sebeb yok. Şimdilik ingiliz sayabiliriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor