Kazakistan'daki olayların mali bilançosu açıklandı

Kazakistan'da patlak veren protestolarda ikinci haftaya girilirken şu ana kadar 200 milyon doları aşkın bir zararın oluştuğu açıklandı

GİRİŞ 08.01.2022 11:35 GÜNCELLEME 08.01.2022 12:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kazakistan'da akaryakıt fiyatlarına yapılan zamların ardından başlayan protestolarda 203 milyon dolar zararın oluştuğu açıklandı.

Ülkedeki protestolar diniyor

Kazakistan Ulusal İşadamları Odasına göre, cuma akşamı itibariyle, ülkenin 10 farklı bölgesinde 848 ticari kuruluş ve bin 21 tesis zarar gördü ve protestoların yol açtığı zararın değeri 200 milyon doları geçti.

Reformla huzur sözü! Kazakistan'da olaylar diniyorReformla huzur sözü! Kazakistan'da olaylar diniyor

Kazakistan'ın batısında, 2 Ocak'ta sıvılaştırılmış gaz fiyatlarındaki artışa karşı protestolar patlak verdi. Almata da dahil olmak üzere diğer şehirlere de sıçrayan protestolarda yağma olayları yaşanmış, hükümer 19 Ocak'a kadar olağanüstü hal ilan etmişti. 

Almatı'da ateşe verilen belediye başkanlığı binası

Protestolarda onlarca kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi yaralanmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • Tttttt 2 yıl önce Şikayet Et
    Kazak kardeslerim. Kafanızı çalıştırın. Dışarıdan ülkenize demokrasi gelirse bu günlerinizi mumla ararsınız. Verdiğiniz her tepki inanın size geri dönecek. Zarar komple size. Başka hiç kimseye değil. Bir silkinin ve kenetlenin. Aranızdaki sütü bozuklar o zaman zaten sizinle duramaz. Dökülürler. Kafanızı çalıştırın. İkinci konu niye ülkemizden askeri destek gitmiyor. Davet mi bekliyoruz. Kazakistan i niye elin gavuruna teslim ediyoruz.
    Cevapla
  • fako 2 yıl önce Şikayet Et
    Kazak halkı uyuma.Kendi malını ateşe veriyorsun bunun ceremesini de siz çekeceksiniz.Provakasyona gelmeyin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
İzmir'de deprem!