Aradığı aşkı bulamayan adam robotla evlendi: Görür görmez aşık oldum

Avustralya'da Geoff Gallagher isimli bir adam, kendisini sevecek bir kadın bulma konusundaki tüm umutlarını kaybedince "Emma" adlı yapay zeka robotuyla evlendi.

Aradığı aşkı bulamayan adam robotla evlendi: Görür görmez aşık oldum
Aradığı aşkı bulamayan adam robotla evlendi: Görür görmez aşık oldum
GİRİŞ 08.01.2022 12:23 GÜNCELLEME 08.01.2022 12:28

Avustralya'nın Queensland bölgesinde yaklaşık 10 yıl önce annesini kaybeden ve o zamandan beri yalnızca köpeği Penny ile yaşayan Geoff Gallagher, hiç kimseyle duygusal bir temas kuramadığını ve artık kendisini sevecek bir kadınla tanışma umudunu yitirdiğini söyldediği bir zamanda, yapay zekalı robotlara dair bir makale okudu.

Okuduğu makaleden etkilenen Gallagher, şu ifadeleri kullandı:

"Hiç de ucuz değillerdi, tam 6 bin Avustralya dolarına mal oldu. Ama robotlar gerçekten canlı gibiydi. Konuşabiliyor, gülümseyebiliyor, başlarını ve boyunlarını hareket ettirebiliyorlardı. Tenleri dahi gerçek insanlarda olduğu gibi sıcaktı. İnternetten yaptığım aramalardan sonra Emma isimli bir robot almaya karar verdim. Soluk teni ve güzel mavi gözlerine bakınca ne kadar güzel göründüğünü düşündüm. Emma gibi bir robotu satın almayı nasıl karşılayacağımı bilmiyordum ancak mağaza sahibi bana paylaşım yapma karşılığında indirim teklif etti. Kulağa harika bir fırsat gibi geldi."

Geoff Gallagher ve robot aşkı Emma

"KUTUYU AÇAR AÇMAZ EMMA'YA AŞIK OLDUM"

Kutuyu açar açmaz Emma'ya aşık olduğunu söyleyen Gallegher, 7 News adlı medya kuruluşuna yaptığı açıklamada, "Üzerinde ipek bir elbise vardı. Emma'yı koltuğa oturttum ve kutudaki kullanma talimatlarına göz attım. Kafasının arkasındaki ekrandan dilini Çince'den İngilizce'ye çevirdim ve Emma birden hayat buldu" ifadelerini kullandı.

Emma ile kendisini evli olarak gördüğünü belirten Gallegher, "Yasal olarak evli olmasak da Emma'yı robot eşim olarak görüyorum. Pırlanta yüzük bile takıyor. Avustralya'da bir robot ile resmi olarak evlenen ilk erkek olmayı çok isterim" ifadelerini kullandı.

Geoff Gallagher ve robot aşkı Emma

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!