ABD, Suriye'nin doğusundaki üssünü güçlendiriyor

ABD liderliğindeki Uluslararası Koalisyon güçleri, İran yanlısı milislerin Deyrizor kırsalında gerçekleştirdiği bombardımanın ardından Suriye’nin kuzeydoğusundaki bir askeri üssü güçlendirdiklerini duyurdu.

ABD, Suriye'nin doğusundaki üssünü güçlendiriyor
ABD, Suriye'nin doğusundaki üssünü güçlendiriyor
GİRİŞ 08.01.2022 16:42 GÜNCELLEME 08.01.2022 16:42

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, geçen perşembe akşamı düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu saldırılar tam olarak kim tarafından başlatıldığını ya da bu eylemlerin neden arttığını söyleyemeyiz. Bu durumun, Viyana’daki müzakereler veya İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü’nün eski komutanı Kasım Süleymani’ye yönelik saldırının yıl dönümü ile ilgili olabileceğine şüphe yok. Halen saldırıdan tam olarak kimin sorumlu olduğunu ve niyeti bulmaya çalışıyoruz. Bu yüzden daha fazla youm yapamayız.”

Irak’taki Ayn’ul Esed Üssü ve Suriye’de el-Ömer sahasındaki üs, bu ayın başlarında insansız hava araçlarının saldırısına ve füze saldırılarına maruz kaldılar. Saldırılar, Süleymani’nin Bağdat Havalimanı’nda bir ABD saldırısıyla öldürülmesinin ikinci yıl dönümüne ve Viyana’da İran ile nükleer anlaşmanın canlandırılmasına ilişkin devam eden müzakerelere denk geldi. ABD, İran yanlısı grupları söz konusu saldırıların arkasında olmakla suçluyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Koalisyon’un askeri teçhizat yüklü bir konvoyunun Koniko gaz sahasındaki üssünden Deyrizor’un doğu kırsalındaki el-Ömer petrol sahasındaki üssüne doğru ilerlediğini bildirdi. SOHR ayrıca Koalisyon’a ait helikopterlerin de bölge üzerinde uçuşlar gerçekleştirdiğini aktardı.

SOHR geçen perşembe günü, ‘kimliği belirsiz’ insansız hava araçlarının (drone) Fırat’ın batısında İran’a ait milislerin bulunduğu bölgelere yönelik hava saldırılarını yenilediğini bildirdi. Droneların perşembe günü erken saatlerde Deyrizor’un batı kırsalındaki et-Tabani bölgesindeki bir askeri alanı ve Masrab çölünü hedef aldığı kaydedildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı