Rusya Savunma Bakanlığı açıkladı: Çekilmeyeceğiz!

Daha önceden Kazakistan'daki görev süresi açıklanan, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü askerlerinin görev süresi konusunda Rusya Savunma Bakanı Şoygu'dan açıklama geldi. Şoygu durumun istikrara kavuşmasının ardından çekileceklerini söyledi

Rusya Savunma Bakanlığı açıkladı: Çekilmeyeceğiz!
Rusya Savunma Bakanlığı açıkladı: Çekilmeyeceğiz!
GİRİŞ 12.01.2022 15:07 GÜNCELLEME 12.01.2022 15:07
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Kazakistan'da bulunan Rus askerlerinin görev süresiyle ilgili açıklamada bulundu. Tokayev'in 2-10 gün içerisinde askerlerin ülkeyi terk edecekleri yönündeki açıklamasının aksinde ifadeler kullandı.

ÇEKİLME İÇİN İSTİKRAR ŞARTI

Şoygu, “Kolektif barış güçleri görevlerini, Kazakistan Cumhuriyeti’ndeki durum tamamen istikrara kavuşana dek görevlerini yerine getirmeyi sürdürecek, tabii ki bunun kararını Kazakistan Cumhuriyeti liderliği verecek” dedi.

Şoygu, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) üyelerinin barış gücü askerlerinin Rus askeri kargo uçakları tarafından çok kısa bir süre içinde Kazakistan’a ulaştırıldığına dikkat çekti.

TOKAYEV DUYURMUŞTU

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) liderleriyle videokonferans yoluyla dün yaptığı görüşmede, "Kazakistan darbe girişimini atlattı" demiş, Rusya liderliğinde ülkeye gelen barış gücünün görev süresinin yakın bir zamanda sona ereceğini söylemişti.

Tokayev: Rusya öncülüğündeki askerler 10 gün içinde Kazakistan'dan çıkacakTokayev: Rusya öncülüğündeki askerler 10 gün içinde Kazakistan'dan çıkacak

TOKAYEV: BARIŞ GÜCÜ 10 GÜN İÇİNDE ÇEKİLECEK

Tokayev bugün yaptığı açıklamada, "Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü çerçevesinde ülkeye gelen barış güçcü misyonunu tamamlandı. Çekilme 2 gün içinde başlayacak ve en fazla 10 gün sürecek" demişti.

 

YORUMLAR 19
  • Adnan kavaklı 2 yıl önce Şikayet Et
    Kazakistan Türkleri oyuna geliyor. Bu olayların ardindaki güç belli. Sokak olaylarından kimin menfaati olmuşsa olayları çıkaran da o dur. Yani Rusya. Elbette ABD de karıştırmış. Kim bilir Rusya ile belkide anlaştı. Dış politika ve kazan kazan politikası bunu gerektiriyor. Bu kadar büyük bir toprak parçasına 20 milyonluk nüfus ile hakim olmak çok zor. İ halde tek çözüm Türk Birliği... Nursultan nazarbayev ülkede kalmalı. Ve görevine devam etmeli. Aksini halde Kazakistan tekrar Rusya kontrolüne geri döner.
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya yillarca orda olan bir ulke.orta asya ulkeleri askeri acidan zayiflar... 100 yildir rusya ile siyasi.ticari.menfaat iliskileri var..eskiden hepsi sosyalist diktatorler tarafindan yonetiliyorlardi simdi kapitalist hirsizlar tarafindan yonetiliyorlar..rusyanin kazaklarla 7000 km siniri var..rusya orda gorunmezse abd ve avrupa sorunlari kasir..surasida var kazakistan zengin ama gelir adaleti yok halkin cogu yoksul .fakir..ama yonetici kismi ingiltereye milyarlarca dolar para kaciriyor... olan halklara oluyor..
    Cevapla
  • Alp 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşlerim, Kazakistana 1930 larda, ülkemizdeki bölücü isyan dan Kafkasya Laçin bölgesine, oradanda Kazakistan a geçmiş ve bugün, Kazakistan bürokrasisinde başta NADİR NADİROV gibi yer edinmiş pkk ypg tabanı destekçisi sayıları binlerce olan ülkemizde ki bölücü gruplarla aynı zihniyettekiler orada da örgütlü bir yapıdalar ve de, bunların oradaki Fetullahçılarla birlikte Kazak kardeşlerimizi birbirine kırdırmak için ve bilinçsiz mazlum Kazak Türklerini kitleler halinde sokağa döktükleri bir tezgaha daha çok benziyor.
    Cevapla
  • Alparslan bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Takayım yapabileceği fazla hamle yok,rusyayi davet etmese abd nin bütün militanları orayı suriyeye cevirirdi, içlerinde ki gizli fetöcüler darbeyi yapardı, rusya hamlesi Türkiye içinde hayırlı, bölgeye saroscu abd ajanlarının hakim olması turkiyeyi kuzey doğudan boğmak olur.simdi hızlıca yapılması gereken Türk devletler teşkilatının bir azami 10bin kişilik azami donanımlı bir operasyonel hava kara deniz unsurlarından içinde barındıran bir birlik oluşturmalı ve ülkelere bu birlik yardım etmeli,
    Cevapla
  • Muzaffer akin 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru bir görüş Türki devletlerden bir barış gücü oluşmalı herhangi bir durumda oraya bu güvenlik irligi hemen müdahale etmelidir ddi63
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Ayıyla dans ediyorsanız dansın biteceğine ayı karar verir demişler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'