Eski Pentagon yetkilisi: ABD, Rusya ile savaşa hazır olmalı

Pentagon'da Savunma Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Evelyn Farkas, Rusya'nın yakında Ukrayna'yı işgal etmesinin mümkün olduğunu ve ABD'nin şimdiden Rusya ile savaşa hazır olması gerektiğini söyledi.

Eski Pentagon yetkilisi: ABD, Rusya ile savaşa hazır olmalı
Eski Pentagon yetkilisi: ABD, Rusya ile savaşa hazır olmalı
GİRİŞ 13.01.2022 09:36 GÜNCELLEME 13.01.2022 10:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

2012-2015 yılları arasında Rusya, Ukrayna ve Avrasya için Savunma Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Evelyn Farkas Defence One isimli bir dergide makale kaleme aldı. Rusya'nın yakında Ukrayna'yı işgal etmesinin “olmama ihtimalinden çok daha yüksek” olduğunu iddia etti.

ABD SAVAŞA HAZIR OLMALI

Moskova ile Washington arasında bu hafta gerçekleşecek diplomatik görüşmelerin muhtemelen başarısız olacağı ve ABD'nin şimdiden Rusya ile savaşa hazırlanıyor olması gerektiğini söyledi.

Farkas'a göre, Rusya uluslararası hukuka uymuyor ve eski Sovyet cumhuriyeti olan Kazakistan'daki son kitlesel protestolarla cesaretlendiriliyor.

Farkas, bütün bunların, Putin'in Ukrayna'yı işgal etmeyi planladığını her zamankinden daha olası hale getirdiğini iddia etti.

“Rusya tekrar galip gelirse, sadece Ukrayna konusunda değil, bu ülkenin sınırlarının çok ötesindeki küresel düzenin geleceği bir krizde sıkışıp kalacağız. Sınırsız bırakılan Putin, hızlı hareket edecek, biraz toprak kapacak, kazanımlarını pekiştirecek ve 1991 öncesi tüm sınırları yeniden kurmak için gözünü bir sonraki uydu devlete dikecek"

RUSYA-ABD GERİLİMİ

Farkas'ın makalesi, ABD ve Rusya'dan üst düzey diplomatların, Moskova'nın Aralık ayında Washington'a sunduğu güvenlik önerilerini görüşmek üzere bu hafta Cenevre'de buluştuğu sırada geldi.

Kremlin, ABD liderliğindeki askeri blok olan NATO'nun Rusya ile sınırlarını paylaşan iki ülke olan Ukrayna ve Gürcistan'a yayılmayacağına dair yazılı garanti istedi.

Bu arada Amerikalı yetkililer, Ukrayna yakınlarında olduğu iddia edilen Rus askeri yığınağıyla ilgili endişelerini dile getirdiler ve NATO üyeliği konusunda herhangi bir söz vermeyeceklerini söylediler.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Час 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah böyle birşey olmaz.... Kıyamet gibi olur. Bizde etkileniriz... Amerika ve ab gerilim yapması doğru değil... Ukrayna da akıllı olsun ..
    Cevapla
  • Sinnir Lee 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yapsa içerideki ve dışarıdaki borazanlar Osmanlı hayali derler. Rusyanında, Yunanistanında herkesin bir hayali var. Onlara ses yok.
    Cevapla
  • Mehmet Akif 2 yıl önce Şikayet Et
    danışıklı döğüş bir şey çıkmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…