Rus askerleri Kazakistan'dan çekilmeye başladı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in çağrısıyla ülkeye gelen Rusya öncülüğündeki Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) barış gücünün, ülkeden çekilmeye başladığı açıklandı.

GİRİŞ 13.01.2022 10:00 GÜNCELLEME 14.01.2022 06:01
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) liderleriyle videokonferans yoluyla dün yaptığı görüşmede, "Kazakistan darbe girişimini atlattı" demiş, Rusya liderliğinde ülkeye gelen barış gücünün görev süresinin yakın bir zamanda sona ereceğini söylemişti.

Tokayev: Darbe girişimini atlattık! Putin'den de rest geldi: İzin vermeyeceğizTokayev: Darbe girişimini atlattık! Putin'den de rest geldi: İzin vermeyeceğiz

TOKAYEV: BARIŞ GÜCÜ 10 GÜN İÇİNDE ÇEKİLECEK

Tokayev 10 Ocak Salı günü de "Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü çerçevesinde ülkeye gelen barış güçcü misyonunu tamamlandı. Çekilme 2 gün içinde başlayacak ve en fazla 10 gün sürecek" demişti.

Tokayev: Rusya öncülüğündeki askerler 10 gün içinde Kazakistan'dan çıkacakTokayev: Rusya öncülüğündeki askerler 10 gün içinde Kazakistan'dan çıkacak

ÇEKİLME BAŞLADI

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in çağrısıyla ülkeye gelen Rusya öncülüğündeki Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) barış gücünün, ülkeden çekilmeye başladığı açıklandı.

KAZAKİSTAN'DA SOKAKLAR NEDEN KARIŞTI?

Kazakistan'da Ocak 2022'in başında akaryakıt fiyatlarındaki zamma karşı başlatılan protestolar, zam kararlarının geri çekilmesine rağmen durmamış ve polis ile eylemciler arasında çatışmalar yaşanmıştı.

Kazakistan'da ordu ve barış gücünün sokağa inmesiyle çoğu şehirdeki eylemler son buldu

Bu kapsamda Tokayev, Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nden (KGAÖ) yardım istemiş ve ülkeye Rusya öncülüğünde yaklaşık 2 bin 500 barış gücü gelmişti.

Barış gücünün ülkeye gelmesi ve Tokayev'in orduya "uyarmadan ateş açın" emrini vermesiyle eylemler bastırıldı.

Kazak yöneticiler yaptıkları açıklamalarda defalarca, barışçıl olarak başlayan gösterilerin zamanla ülkeyi karıştırmaya yöneldiğini belirtti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • AKHİLAL 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah doğrudur.
    Cevapla
  • sss 2 yıl önce Şikayet Et
    tokayev nazabayev ailesini tamamen silmek için darbe yapmıştır nazabayevin en önemli adamları alınmış ülke rusya ve abd arasında paylaşıldı rusya masada istedigini aldı.bu ülke aslında çok zengin bir ülkedir herşey okadar hızlı oldu ki kimse ne oldugunu bile anlamadı.niçin bu ülke türk birligine destek vermesin işte sen zam için özgürlük için ayaklanırsın büyük güçler senin gelecegini alır haberin bi daha kırk yıl kendine gelemezsin duyrulaa....
    Cevapla
  • Hazım bal 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan dahada rus askeri yerleşiyor.
    Cevapla
  • Kırlıoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Nereden bildin , Kazakistan ' da mısın, ya da oralarda istihbaratçımısın ???
    Cevapla
  • bekir cizmeci 2 yıl önce Şikayet Et
    Inanmayin...Dikkatlice takibedin.Tiyatro olabilir.Kuvvetle muhtemel.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    yalan kardesim yalan geri cekililer sonra yeniden gelirler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor