Irak'ta Federal Mahkeme yeni Meclis Başkanlığı'nın görevini durdurdu

Irak Federal Mahkemesi, yeni Meclis Başkanlığı'nın görevini "geçici olarak durdurma" kararı aldı.

Irak'ta Federal Mahkeme yeni Meclis Başkanlığı'nın görevini durdurdu
Irak'ta Federal Mahkeme yeni Meclis Başkanlığı'nın görevini durdurdu
GİRİŞ 13.01.2022 17:45 GÜNCELLEME 13.01.2022 17:45

Irak'ta 10 Ekim seçimleri sonrası meclisin ilk oturumu 9 Ocak tarihinde gerçekleştirilmiş, Başkan ve iki yardımcısı seçilmişti.

Meclis Başkanlığı seçimi sonrası milletvekili Basim Haşşan, oturumun ve söz konusu seçimin yasal olmadığı gerekçesiyle mahkemeye başvurmuştu.

GÖREVLERİ DURDURULMUŞTU

Federal Mahkeme'den yapılan açıklamaya göre, milletvekili Haşşan'ın "9 Ocak'taki oturumun yasal olmadığı" gerekçesiyle yaptığı başvuru değerlendirilerek karara bağlandı.

Mahkeme, 9 Ocak tarihinde seçilen Başkan ve iki yardımcısından oluşan Meclis Başkanlığı'nın görevinin geçici olarak durdurulmasına karar verdi.

Irak Meclisi'nin ilk oturumu 9 Ocak tarihinde yapılmıştı. Oturumu en yaşlı üye sıfatıyla yürüten milletvekili Mahmud Meşhedani çıkan arbede sonucu ani sağlık sorunu geçirerek hastaneye kaldırılmıştı. Meşhedani sonrası oturumu ikinci yaşlı üye sıfatıyla Halid Derraci devam ettirerek, Meclis Başkanı ve iki yardımcısını seçtirmişti.

Meclis Başkanlığı'na yeniden Muhammed Halbusi seçilirken, ilk yardımcısı Sadr Grubu Milletvekili Hakim Zamili ve ikinci yardımcısı da Milletvekili Şahvan Abdullah olmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı