ABD'nin Teksas eyaletinde silahlı bir kişi, sinagogdakileri rehin aldı

ABD'nin Teksas eyaletinde silahlı bir saldırganın bir sinagogda haham dahil birçok kişiyi 3 saattir rehin aldığı ve Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) olaya müdahale ettiği bildirildi.

ABD'nin Teksas eyaletinde silahlı bir kişi, sinagogdakileri rehin aldı
ABD'nin Teksas eyaletinde silahlı bir kişi, sinagogdakileri rehin aldı
GİRİŞ 16.01.2022 08:30 GÜNCELLEME 16.01.2022 08:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Teksas'a bağlı Colleyville kenti polisi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 saat önce silahlı bir kişinin bir sinagogdaki kişileri rehin aldığını söyledi.

Sabah ayini esnasında saldırganın sinagoga girerek Musevi din adamı haham dahil içerideki herkesi rehin aldığına işaret edilen açıklamada, SWAT ekibinin de olaya müdahil olduğu kaydedildi.

Rehinelerin sayısına ilişkin net bir bilgi paylaşılmazken, FBI'ın silahlı saldırgan ile müzakerelerinin sürdüğü aktarıldı.

Saldırganın amacı henüz netleşmezken, sinagogun çevresi boşaltıldı.

SINAGOGDA REHİN ALINAN KİŞİLERDEN BİRİ SERBEST BIRAKILDI

Teksas'a bağlı Colleyville kenti polisi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yaklaşık 7 saat önce bir sinagogdaki kişilerin rehin alındığını bildirdi.

Sabah ayini sırasında silahlı bir kişinin sinagoga girerek Musevi din adamı haham dahil içerideki herkesi rehin aldığı, olaya SWAT ekibinin müdahil olduğu ifade edildi.

ABD'nin Teksas eyaletinde silahlı bir kişi, sinagogdakileri rehin aldı

Yerel kaynaklara göre, rehin alınan 4 kişiden biri, saatler sonra serbest bırakıldı.

Teksas Valisi Greg Abbott, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Dualarımız karşılık buluyor. Sinagogdaki rehinelerden birisi yaralanmadan kurtarıldı. Hala 3 rehine var. Colleyville Belediye Başkanı ile konuştum ve eyalet düzeyinde tam desteğimizi teklif ettim." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın olaya ilişkin bilgilendirildiğini ve gelişmelerin yakından izlendiğini bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Dervaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Mosad ve abd deki yahudi örgütleri yapıyor Bu tiyatroya inanan var mıya
    Cevapla
  • Güzel 2 yıl önce Şikayet Et
    Besle terörü vursun seni olan bu
    Cevapla
  • abdi 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD Mucidi Bu Tur Islerde Tam Uzman Tanidik Taktik Nerde Gürültü Kargasa Kaos Kan Akiyorsa orada Abd ve mosat parmagi var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu