Tepkiler büyüyor: Johnson'ın skandalları ortaya çıkıyor

Daha önce pandemi döneminde partiler verdiği ortaya çıkan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın İngiltere Başbakanlık Ofisi 10 Numara’daki eğlenceleri rutin hale geldiği ortaya çıktı. Başbakanlık'ta her Cuma parti verildiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 16.01.2022 14:03 GÜNCELLEME 16.01.2022 14:04
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Boris Johnson hakkında çıkan pandemi eğlenceleri, partiler skandalları gün geçtikçe daha da büyüyor. İngiliz Mirror gazetesi, daha önce basına sızan iki partinin nadiren olmadığını, yasaklar boyunca neredeyse her cuma yapıldığını yazdı.

RUTİN EĞLENCE PARTİLERİ

Gazeteye göre Johnson, toplanma yasağına rahmen başbakanlık personelini “rahatlamaları için” eğlenmeleri yönünde teşvik etti, bu toplantılara çoğu kez de bizzat katıldı. Hatta bu etkinlikler o kadar olağan hale geldi ki, personel beyaz şarap ve biralarını soğuk tutmak için 142 sterline (yaklaşık 2630 TL) 34 şişe kapasiteli mini bir buzdolabı bile aldı.

Panmi döneminde yapıldığı ortaya çıkan partiler, Boris Johnson üzeirndeki istifa baskısını artırırken ortaya çıkan bu gelişme büyük tepki topladı. İngiliz gazetelerinin manşetleri, düzenlenen partilere yönelik tepki başlıklarıyla doldu.

İngiliz basınında yer alan tepki, manşetlere taşındı.

PANDEMİ DÖNEMİNDE DEVAM ETTİRTİLDİ

Gazeteye konuşan kaynaklar, personelin birden fazla kez içki stoğu yapmak için civardaki bir markete bavullarla gittiğini söyledi.

Başbakanlık ofisinde gerçekleştirilen parti.

“Wine-time Fridays” (Şaraplı cumalar) olarak adlandırılan cuma akşamı eğlenceleri aslında başbakanlık personelinin yıllardır sürdürdüğü bir gelenek. Ancak her cuma 16.00-19.00 saatleri arasında yapılan bu etkinliğe ortalama 50 kişi katılırken, karantina dönemi kapalı mekânlarda buluşmalar en fazla 2 kişi ile sınırlandırılmıştı.

KRALİÇE'DEN ÖZÜR DİLEDİ

Başbakanlık, Philip'in ölümü nedeniyle ilan edilen ulusal yas sırasında düzenlenen partiler nedeniyle Kraliçe'den özür diledi.

Açıklamada, "Bunun ulusal yas sırasında gerçekleşmesi çok üzücü, Başbakanlık, Saray'dan özür diledi." denildi.

YORUMLAR 28
  • Mümin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde olursa yobazlık, onlarda ilericilik. Bizi ne güzel kandırdız.
    Cevapla
  • osman genc 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın süper güçlerine bakıldığında krallıkları görüyoruz. Dünyaya hükmederken bizde de padişahlık vardı. Şimdi ise parti kavgalarıyla bütün enerjimizi içimizde tüketiyoruz. Biri yapıyor diğeri yıkıyor.
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Aslında bu adamlar alkol ile dezenfeksiyon adına içiyorlar. Şişede durduğu gibi durmuyor zıkkım. İçince de sapıtıyorlar, eğlenceye başlıyorlar. Yoksa mesafe ve temas etme ne hadlerine.
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Johnson içinden geçeni yapan bir şahsiyet özüre ne hacet.
    Cevapla
  • ercani 2 yıl önce Şikayet Et
    sözde demokrasi var ama bir cok Ab ülkesinde hala krallik var ve yönetimlerde söz sahibiler sinirsiz haklari var.
    Cevapla
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    kralice olmasa halkın seçtiği cahil aç gözlü siyasiler ülkeyi soyar. Kraliyet ingiltrede oldukça sırtları yere gelmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi