Yunanistan'da derinlerden gelen gizemli ses halkı çıldırtıyor

Yunanistan'ın Selanik kentinde 5 haftadır sürekli devam eden gizemli bir ses duyulduğu iddia edildi

Yunanistan'da derinlerden gelen gizemli ses halkı çıldırtıyor
Yunanistan'da derinlerden gelen gizemli ses halkı çıldırtıyor
GİRİŞ 18.01.2022 12:41 GÜNCELLEME 18.01.2022 12:41
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın Selanik kentinde, bilimkurgu filmlerine konu olacak bir olayın yaşandığı ortaya çıktı. Kentte yaklaşık 5 haftadır duyulan gizemli sesin sırrı çözülemezken, Selanik Belediye Başkan Yardımcısı Akis Arapoglou, insanların çıldırmak üzere olduğunu söyledi.

GÜNLERDİR UYUYAMIYORLAR

Genellikle geceleri ortaya çıkan ve sabaha kadar süren gizemli sesin bulunması için Selanik Belediyesi, Sivil Koruma Ekipleri, Günlük Yaşam ve Acil Müdahale ekibi alarma geçti. Tüm aramalara rağmen sesin kaynağı bulunamazken, kentte yaşayanların büyük bölümünün sesin gerginliği ve yarattığı titreşim nedeniyle uyuyamadığı öğrenildi.

"KENTTE YAŞAYANLAR ÇILDIRMAK ÜZERE"

Selanik Belediye Başkan Yardımcısı Akis Arapoglou, gizemli sesin sabit bir hızda sürekli tekrarlanan bir vuruş olarak kent üzerinde yankı yaptığını belirterek, "Ses bir meteorun derinliklerinden gelir gibi geliyor, başlıyor saatler sürüyor, bir ara duruyor, yeniden başlıyor. Ne yaptıysak sesin kaynağını bulamadık, gündüz kentin gürültüsü içerisinde ses kayboluyor. Kent sakinleri çıldırmak üzere, çünkü bazı mahallelerde vatandaş sesten dolayı uyuyamıyor" diye konuştu.

HEM ZEMİNDE TİTREŞİM, HEM SES

Selanik'te yaşayan bazı vatandaşlar, sesle birlikte zaman zaman titreşimler de hissettiklerini söylerken, bilim insanlarının bu durumu tedirginlikle karşıladığı açıklandı. Arapoglou, Jeoloji ve Makine Mühendisleri Birliği'nden yardım istendiğini, sesin kaynağının bulunması için çalışmalara başlandığını ve henüz bir sonuç alınamadığını sözlerine ekledi.

"YÜZDE 100 İNSAN KAYNAKLI"

Öte yandan Selanik Aristoteles Üniversitesi Jeoloji Bölümü Başkanı Jeofizik Prof. Costas Papazachos,"Sesin jeolojik kökenli olduğuna dair herhangi bir belirti yok. Ritmik vuruşlarla duyulan periyodik bir ses, yüzde 100 insan kaynaklıdır" dedi.

KAYNAK: SÖZCÜ
YORUMLAR 26
  • ilker 2 yıl önce Şikayet Et
    Sesin kaynağı belli oldu!!! Bu haberide benden bilin.Yeraltından geçen su kanallarından dengesiz su akışının borularda dalga şeklinde ilerlemesinden kaynaklaniyor .Teknik bir problem neticede.
    Cevapla
  • çinko 2 yıl önce Şikayet Et
    kelime-i şehadet getirin ölüm insana şah damarından daha yakın dır.
    Cevapla
  • Nafiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yakın zamanda selanik açıklarında olacak olan ama çok büyük bir depremin işaretidir çünkü bu alanlar granit ve mermer yataklarının bulunduğu alandır bu ses çok büyük iki kitlenin çıkardığı sestir buradan kırıldığında saroz körfezine kadar kırar buda çok büyük bir depremdir tarihe bakınca doğru çıkıyor
    Cevapla
  • Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar selanik denilen yer Batı Trakya burada Türk soydaşlarımız var bazı arkadaşlar bilmiyor sanırım yorumlarını okuyunca öyle anlaşılıyor sese gelince büyük bir ihtimalle amerikan üssünden geliyor olabilir burada yaşayan Türkleri tedirgin olsunlar psikoloji leri bozulsun diye yunanlarla birlikte yaptıklarını düşünüyorum
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Abdest alıp 3 Kulhü 1 Elham okuma zamanınız geldi...))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi