Ukrayna: Türkiye'nin Rusya-Ukrayna krizinde arabuluculuk teklifinin potansiyeli var

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Podolyak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya ile Ukrayna arasındaki sorunları çözmek için Putin ile Zelenskiy'nin Türkiye'ye davetinin "potansiyeli olan" bir teklif olarak değerlendirdi.

Ukrayna: Türkiye'nin Rusya-Ukrayna krizinde arabuluculuk teklifinin potansiyeli var
Ukrayna: Türkiye'nin Rusya-Ukrayna krizinde arabuluculuk teklifinin potansiyeli var
GİRİŞ 19.01.2022 22:25 GÜNCELLEME 19.01.2022 22:27
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihay Podolyak, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya ile Ukrayna arasındaki sorunları çözmek için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i Türkiye’ye davetinin "iyi düşünülmüş ve potansiyele sahip" bir teklif olduğunu söyledi.

Podolyak, RBK Ukrayna'ya yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın bölgedeki durumu çok iyi anladığını ifade etti.

Erdoğan'ın Ukraynalılar ve Rusların saiklerini çok iyi bildiğini aktaran Podolyak, teklifin şüphesiz "iyi düşünülmüş ve potansiyele sahip olduğunu" belirtti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya ile Ukrayna arasındaki sorunları çözmek için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i Türkiye’ye davetini “memnuniyetle karşıladıklarını” bildirmişti.

ERDOĞAN'IN PUTİN VE ZELENSKİY'E DAVETİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ile Ukrayna arasındaki sorunların çözümü için hem Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin hem de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile konuştuğunu belirterek, "(Erdoğan) Hatta isterlerse her ikisini de Türkiye'ye gelmeye, aralarındaki sorunları ve farklılıkları çözmek için bir toplantı yapmaya davet etti. Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimi azaltmak için oynayabileceği her türlü rolü oynamaya hazır. Bunu hem Rusya hem de Ukrayna'nın dostu hem de bir NATO müttefiki olarak yapıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Destur 2 yıl önce Şikayet Et
    nerden nereye vaybe artik devletlwri barıştırma arabuluculuğa başlamıştır helal olsun Tayyip Erdoğana
    Cevapla
  • Hakim 2 yıl önce Şikayet Et
    he he
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Önümüzdeki günlerde ilginç gelişmeler olacak. Oyun kurucudan yoksun olan KUZEY ve GÜNEY (hint pasifik) Türkiye nin rengini RESMEN açık etmesini dayatacak. AB cephesinden bakınca "AB ordusu" vizyonu ile beyin ölümü gerçekleştiğini iddia ettiği NATO enkazı üstünde kendisine İKBAL ve politik bir zafer arayan; AB yi sonu belli olmayan bir geleceğe KRİTİK bir DÖNEMDE (at değiştirmeye zorlayan) MACARON.. Diğer tarafta halaaa bir POLİTİK başarıya imza atamayan BİDEN ekibi. Ve sorunlar yumağı...
    Cevapla
  • yorum 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte Dünya Lideri,Büyük Devlet Adamı Sn RTE. Yok ikinci bir örneği.İçerdekiler de bunu çok iyi biliyorlar da,onun için kıskançlıklarından geberiyorlar,yoksa anlamadıklarından değil.
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Saftirik
    Cevapla
  • Hakim 2 yıl önce Şikayet Et
    siz le aynı ülkede .mi yaşıyorum ben millet aç lan
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    I.Dünya Savaşı'na Girme Sebebimiz; Yavuz ve Midilli Olayı. GOEBEN ve BRESLAU gemilerinin Çanakkale Boğazı'nı geçerek İstanbul'a sığınması ve daha sonra Karadenize geçip Rus limanlarını topa tutması konusu "ortaöğretim müfredatı" konusudur. Ukrayna konusunda NATO ile Rusya arasında gerginlik yaratılıp, “Sen zaten NATO’da bizimlesin emrivakisi ve Karadenizde Monrö'yü salla” tuzağına düşüp yine aynı konseptte gol yersek" yuh olsun artık bize.
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyük satranç oyuncusu
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Kazandığını görmedik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı