Bukele'nin ziyaretinde gündem Türk İHA'ları: Almak istiyorlar!

El Salvador Devlet Başkanı Bukele'nin ziyaretinde iki ülke arasında yapılan anlaşmalar arasında Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşması da yer alıyor. Bukele Türk İHA’larıyla ilgilendiklerini belirtirken, TUSAŞ'ın da ziyaret edileceği açıklandı.

GİRİŞ 21.01.2022 17:31 GÜNCELLEME 21.01.2022 17:34
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele’nin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde baş başa yaptıkları görüşme ve heyetlerin bir araya gelmesinin ardından çeşitli anlaşmalara imza atıldı. Atılan imzalar arasında en dikkat çekenlerden biri ise Savunma Sanayii Başkanlığı ile El Salvador Dışişleri Bakanlığı arasında yapılan Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşması oldu.

Bukele'nin Türkiye ziyareti sırasında heyetler arası görüşmeler gerçekleştirildi.

TÜRK İHA'LARI İLE İLGİLENİYOR

El Salvador Devlet Başkanı Bukele’nin yarın Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’yi (TUSAŞ) ziyaret edeceğini bildiren Erdoğan, ziyaretin Türkiye’nin savunma sanayi alanındaki çalışmalarının yerinde görülmesi ve atılacak müşterek adımlar açısından ele alınmasının önemine işaret etti.

TUSAŞ tesislerini ziyaret eden Bukele, yerli ve milli İHA'ları yerinde inceledi.

TUSAŞ TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Türkiye ziyareti kapsamında TUSAŞ'ı ziyaret etti. El Salvador Cumhuriyeti Devlet Başkanı Nayib Bukele, TUSAŞ'ı ziyaret ederek, İHA, helikopter, uçak ve uydu ürünleri hakkında bilgi aldı.

El Salvador lideri Bukele, TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil tarafından ağırlanırken, TUSAŞ heyeti ilk olarak Bukele'ye şirketin faaliyetleri ve ürünleri hakkında bir sunum yaptı. Toplantı esnasında, TUSAŞ'ın El Salvador'da havacılık ve uzay sanayii kurulması için bir özel iş birliği teklifi de sunması dikkat çekti.

Toplantı sonrası El Salvador Devlet Başkanı Bukele, TUSAŞ Genel Müdürü Kotil ile birlikte İHA, helikopter, uçak ve uydu üretim tesislerini gezerek ürünler hakkında bilgi almaya devam etti.

Bukele TUSAŞ tesislerinde yapılan üretimi inceledi.

İLK KEZ AMERİKA KITASINA GİDİYOR

Son dönemde dünyanın gözünün üzerinde olduğu Türk SİHA'ları, Orta Amerika yolcusu. Hem fiyat hem de performans açısından rakipsiz olarak görülen Türk SİHA'ları, El Salvador'un da dikkatini çekti. Daha önce pek çok ihracat gerçekleştiren Türk insansız hava araçları, bu satışın gerçekleşmesi durumunda ilk kez Amerika kıtasına gönderilmiş olacak.

Türk firmalarıyla liman, insansız hava aracı başta olmak üzere savunma sanayi ekipmanları, havacılık malzemeleri, hidrotermal tesis gibi alanlarda imzalanan veya imzalanmaya yakın olan anlaşmaların olduğunu aktaran Bukele, “Bunlar başlangıç. Yarın başka şirketlerle de görüşeceğiz. Bütün bu şirketlerle görüştükten sonra başka şirketlerle de görüşeceğiz. Belki El Salvador’un ilk uydusu bir Türk teknolojisi sayesinde olacak. Yani yapılacak çok şey var. Göreceğimiz çok şey var. Bu, El Salvador gibi küçük bir ülke için çok büyük bir başlangıç.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 50
  • İrfan 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte Devletimizin itibarı, elhamdulillah. Karşı tarfın küçük bir ülke ya da kıta olması önemli değil ❤️
    Cevapla
  • alper 2 yıl önce Şikayet Et
    By Kemal de boş durmuyordur heralde. Heykel ihalesine çıkmıştır şimdiden.
    Cevapla
  • Seviay 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha güçlüsü yapılmadan satmak iyi olmaz
    Cevapla
  • Tahir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapıldı, yapıldı
    Cevapla
  • cemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen birebir aynısını mı sattıklarını düşünüyorsun. Devlet aklı düşünmüştür. Ve satılan her iha o bölgelerde Türkiyenin gözü kulağı
    Cevapla
  • SELÇUK 2 yıl önce Şikayet Et
    SELÇUK BAYRAKTAR VE AİLESİ ALLAH YARDIMCINIZ OLSUn
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam işi iyi kavramış. İstikbali iyi okumuş. Aferin lan
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir uslup.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!