Çin'den çip alanında dev atılım

Çin'in, çip üretiminde Avrupa ve Japonya'yı da geride bırakmak üzere olduğu belirtildi.

Çin'den çip alanında dev atılım
Çin'den çip alanında dev atılım
GİRİŞ 21.01.2022 14:14 GÜNCELLEME 21.01.2022 16:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çin, HiSilicon veya SMIC gibi yerli üretim şampiyonlarına darbe vuran Amerikan ambargosuna karşın, çip üretimi alanında büyüme kaydetmeyi sürdürüyor.

Yarı iletkenlerin profesyonel sendikası SIA'ya göre; 2019 yılında Tayvan'ı sollayan Çin, Avrupa ve Japonya'nın önüne geçmek üzere.

Beş yıldan beridir ABD, yarı iletken konusunda Çin'in ilerlemesini durdurmak için çeşitli engeller çıkardı. Gelişmiş şirketlerden HiSilicon'a entegre devrelerin tasarımı ve SMIC’e çip döküm hizmetleri konusunda ambargolar koydu.

Aslında yarı iletken endüstrisinin birliği olan SIA, bütün bunların anlamsız olduğunu ortaya koydu. SIA'ya göre bu politika, Çin'in söz konusu sektördeki gelişimine daha da ivme kazandırdı; çünkü sektöre merkezi hükümetin desteği sağlandığı gibi lojistik zincir de yerli kaynakların yararına iş gördü.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • M.i 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak bu konuda bir atılım yapmak lazım ilgili alanda bilim adamlarımızla iş adamlarımız sanayi ve teknoloji bakanlığı Tübitak ortak hareket etmek lazım Tayland Türkiye yani biz yol katetmeliyiz haydi kalk aya benim Türkiyem
    Cevapla
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar ilk çip üretimine başladıklarında başbakan asmakla meşguldük sonrakilerde de iltica adı altında yine başbakan tehdit etmekle meşguldük. Şimdiyse üretilenleri yok motoru yerli değil yok çubuğu yerli değil diye karşı çıkıp karalamakla meşgulüz. Ülkemizdeki batı hayranı mandacı zihniyetli ülkenin başına bela bir kesimimiz olduğu sürece hep engellemelere mağruz kalıyoruz. 2003 yada 2005 yılında Başbakan yerli otomobil yapalım dediğinde sözde ülkenin en büyük sanayicisi olduğunu iddia eden mahluk çıkıp rulmanları üretemiyoruz diyerek Sanki araç üreten her ülke rulmanları kendi üretiyormuş gibi gereksiz açıklama yapıp karalamıştı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!