Yunan uzmandan ‘Türkiye’ uyarısı: Yunan basını ilişkilerde gerilimi artırıcı işlev görüyor

Eski Yunan Büyükelçi ülkesinin medyasını Türkiye ile ilgili yanıltıcı bilgiler içeren haberler konusunda uyardı. Prof. Dr. Ioakimidis, "Türkiye'nin güya izole olduğu görüntüsünü sürekli yansıtarak bir mit oluşturuyoruz. Bu gerçek değil"dedi

Yunan uzmandan ‘Türkiye’ uyarısı: Yunan basını ilişkilerde gerilimi artırıcı işlev görüyor
Yunan uzmandan ‘Türkiye’ uyarısı: Yunan basını ilişkilerde gerilimi artırıcı işlev görüyor
GİRİŞ 21.01.2022 17:55 GÜNCELLEME 21.01.2022 19:07
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Eski Yunan Büyükelçi ve Eski Dışişleri Bakanlığı Danışmanı, Uluslararası İlişkiler Uzmanı Panayotis Ioakimidis, ERT radyosuna verdiği röportajda, Türk-Yunan ilişkilerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

İlişkilerde "toksik ortam" oluşturulmaması için medyaya sorumluluk düştüğüne işaret eden Ioakimidis, "Türkiye'nin güya izole olduğu görüntüsünü sürekli yansıtarak bir mit yaratıyoruz. Bu, gerçekle bağdaşmayan bir şey." dedi.

MEDYA GERİLİM UNSURU OLUŞTURUYOR

Ioakimidis, Türkiye'nin eylemleri ve Türkiye'den yapılan açıklamalar için sıkça "provakatif" yorumu yapan Yunan basını için değerlendirmelerine şöyle devam etti:

 "Basın tamamıyla olmasa da büyük çoğunlukla kendi görüşlerini de içeren renklendirilmiş haberler sunuyor. Gazetecilik prensiplerinin ihlal edilmesi diyebiliriz. Medya, bilgilendirme ve soğukkanlılığı artırıcı değil, gerilimi artırıcı işlev yapıyor. Bu çok rahatsız edici." 

Eski Yunan Büyükelçi ve Eski Dışişleri Bakanlığı Danışmanı, Uluslararası İlişkiler Uzmanı Panayotis Ioakimidis

Bazı haberlerin veriliş şeklinin birtakım "mitlere ve yanlış anlamalara" neden olduğunu söyleyen Ioakimidis, "Sonuç olarak Türk-Yunan ilişkilerindeki kısır döngüyü kırmak için bir çıkış ve imkan aramaya yönelik hiçbir çabaya müsaade etmeyen bir atmosfer oluşmasına neden oluyor." dedi.

TEK YOL TÜRKİYE İLE ORTAKLIK

ABD'nin Türkiye ile ilişkilerini normalleştirme çerçevesinde ilk adım olarak EastMed'den desteğini çektiğini hatırlattı.

Ioakimidis daha önce konuya ilişkin yazdığı bir makalede Türkiye'yi bölgesel bir güç olmaktan alıkoymaya yönelik her türlü politikanın çıkmaza gireceğine dikkat çekerek, "Tek yol Türkiye ile ortaklık" ifadelerini kullanmıştı. 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 46
  • Mhç 2 yıl önce Şikayet Et
    Ha şöyle akıllı adamın sözüne diyecek yok ya adam gibi Türkiyeye Yanaşır diz çökersiniz Abi Biz Ettik sen etme diye yada kedi gibi ettafta sürtersiniz yunancıklar okeyy insan olun barış içinde yaşayınnn
    Cevapla
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayret Yunanistan bir kişi kış uykusundan uyandı amma Yunan gazeteleri hâlen uyanmadı uyanan kişi itiraf ediyor Türkiye ile ortak çalışmak diyor başka çıkış yolu yok diyor fakat Yunan medyası pirimi Türkiye üzerinden kazanıyor ve Yunan siyasetçi east Med gerçeğini gördü ABD saf değiştirip Türkiye'nin olmadığı hiç bir iş olmayacağını anladı diyor Yunan siyasetçi dogrusuda odur
    Cevapla
  • heval 2 yıl önce Şikayet Et
    adamolun bizans oyunlarını bırakın insan olun insan türkiyeden dürüst başka bir ülke bulamazsınız
    Cevapla
  • İdris 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamı gördükçe gülesim geliyor
    Cevapla
  • Gökbörü 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunan adalarından ülkemize alışverişe gelen yunanlıları vizesiz ve pasaportsuz ülkemize gelmesine izin vermezsek yunanistana kazan kaldırırlar ; Türkiye'ye bağlanmak isterler.
    Cevapla
  • kayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    sana katiliyorum, ulkemeize girisleri yasaklanmali onlara yardim etmis oluyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber