ABD'den Suudi Arabistan açıklaması: Gündemimizde yok

Beyaz Saray, ABD'nin Suudi Arabistan'ın insan hakları ihlalleri ile ilgili endişeleri olduğunu ancak bu ülkeye silah satışının durdurulması konusunun şu anda gündemde bulunmadığını belirtti.

ABD'den Suudi Arabistan açıklaması: Gündemimizde yok
ABD'den Suudi Arabistan açıklaması: Gündemimizde yok
GİRİŞ 21.01.2022 21:18 GÜNCELLEME 21.01.2022 23:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD'nin Suudi Arabistan'a silah satışlarını durdurma konusunda herhangi bir girişimde bulunup bulunmayacağının sorusunu yanıtladı.

Psaki, "Bu konu şu anda gündemde değil. Suudi Arabistan ile uzun yıllara dayanan bir ilişkimiz var. İnsan hakları ve birçok diğer konudaki endişemizi Suudi Arabistan'a söyledik. Suudi Arabistan ile ABD'nin çıkarına olan güvenlik ilişkimiz var." ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyon güçlerinin, Yemen'in batısındaki Hudeyde iline gerçekleştirdiği hava saldırısında çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesine ilişkin Psaki, "Masum insanların ölümüne yol açan her olay trajedidir. Bu konuda duyarlıyız." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Akıl 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz ABD liler insan haklarını hiç ihlal etmiyorsunuz demi asıl insan hakları ihlallerin kaynağı sizsiniz ha öldürdüğünüz milyonlarca müslümanı insan saymıyorsanız o ayrı mesele
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın vadettiği yer altı zenginliklerine sahip Suudiler "lüx arabalar, altından kulozetlere defi hacetlerini yaparken" el altından İsraille aşna fişna ilişkiler kurdular. MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRMA PROJESİNİN bir parçası oldular. Sözde Düşman İran ın başı belada olsun diye "Irak, Suriye, Türkiye ve İRAN üzerinde kurulacak bir Kürdistan'a evet derken,21nci yüzyıl Anadolu'nun ve Ortadoğu'nun Hristiyanlaştırılması yüzyılı olacak diyen Vatikana ve aynı ırkdan oldukları açıklanan Kürtleri kullanan İsrailin Vadedilmiş toprakları işgaline uygun zemin yarattılar? Hacda alınan "HURMA VE ZEMZEM SUYU paralarını, ABD ye silah vs alarak kaptırdılar"
    Cevapla
  • Temel 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanki usa melek şeytanın başı Usa yaptığı katliamların sayisi yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı