Son dakika: Burkina Faso'da darbe girişimi.. Cumhurbaşkanı alıkonuldu!

Son dakika haberine göre, Burkina Faso'da askeri tesislerde silah seslerinin duyulmasının ardından Cumhurbaşkanı Roch Christian Kabore'nin bir grup asker tarafından alıkonulduğu bildirildi.

GİRİŞ 24.01.2022 11:06 GÜNCELLEME 24.01.2022 13:31
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da bulunan bir askeri tesiste darbe girişimi yaşandı. Silahlı askerler şehir merkezine inerek Cumhurbaşkanlığı Sarayını kuşattı. Şehrin etrafında helikopterlerin uçtuğu belirtildi. İktidarda bulunan siyasi partinin genel merkezinin ateşe verildiği belirtilirken olay ile ilgili bilanço henüz bilinmiyor.

Vagadugu'daki askerlerin silahlarıyla şehir merkezine indiği görülüyor.

OLAYLARIN BAŞLANGICI

Askerler, dün başlayan olaylarda Genel Kurmay Başkanı ile istihbarat Servisi başkanlarının görevden alınmasını ve örgütlerle savaşmak için daha fazla kaynak sağlanmasını talep etti. Askerler ayrıca, yaralı askerlere daha iyi bakılmasını ve savaşta ölen askerlerin ailelerine de daha fazla yardım yapılmasını istedi.

Askerleri desteklemek için sokaklara çıkan yüzlerce kişi, iktidardaki İlerleme İçin Halk Hareketi Partisi (MPP) merkezini ateşe verdi. Yetkililer olayların ardından bir gecelik sokağa çıkma yasağı ilan ederken, hükümet tarafından yapılan açıklamada krizin kontrol altına alındığı belirtildi.

Halk darbe girişiminin ardından sokaklara döküldü.

ASKERİ KAMPLARDA SİLAH SESLER

Dün, yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, başkent Ouagadougou'da 2015'teki başarısız darbe girişimine karışan askerlerin tutuklu bulunduğu cezaevinin yer aldığı Sangoule Lamizana askeri kampı ile Kaya bölgesi ile Ouahigouya’daki askeri kamplarda silah seslerinin duyulduğu belirtilmişti. Burkina Faso hükümeti, askeri kamplardan silah seslerinin duyulduğunu doğrulayarak, yerel basında çıkan ordunun darbe girişimi iddiaları yalanlamıştı.

Öte yandan, ülkede geçtiğimiz hafta 11 asker, darbe planlama suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Roch Christian Kabore

FRANSIZ BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN VATANDAŞLARINA UYARI

Burkina Faso'daki Fransız Büyükelçiliği, ülkede bulunan tüm Fransız vatandaşlarına evde kalmalarını isteyen bir not yayınladı.

Dün akşamdan bu yana, Roch Marc Christian Kabore hükümeti tarafından günün erken saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Pazartesi gününden itibaren, okulların en az Çarşamba gününe kadar kapalı kalması bekleniyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 58
  • 543 2 yıl önce Şikayet Et
    avrupa hem ırkçı alçakça hemde nüfusunuda siyahi ülkelerin içine koyuyor yaşattırıyor böyle nefissiz beyaz şeytani alçaklığı ne bu dünyada nede diğer insanlık alemlerinde varmıdır bilmiyorum doğrusu
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Fransa iş başındadır.
    Cevapla
  • hakperest 2 yıl önce Şikayet Et
    fransa fransa
    Cevapla
  • akyüz 2 yıl önce Şikayet Et
    Fatma girik ölmüş
    Cevapla
  • mehmet57 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc sevdikleriyle buluştursun
    Cevapla
  • baki 2 yıl önce Şikayet Et
    bir yüzbasinin evde esi moralini bozmustur, oda darbe yaparak moralini düzeltiyordur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz