Reis denizaltıları oyunu bozacak: 2030'da dengeleri değiştirecek güç!

Reis Sınıfı Denizaltıların Karadeniz'de NATO-Rusya dengesini etkileyecek bir unsur olacağını yazan İngiliz basını Türk denizaltıların AIP özelliğine dikkat çekti. 2030'da bölgenin hassas dengesinin Türkiye lehine değişeceği ifade edildi.

Reis denizaltıları oyunu bozacak: 2030'da dengeleri değiştirecek güç!
Reis denizaltıları oyunu bozacak: 2030'da dengeleri değiştirecek güç!
GİRİŞ 25.01.2022 17:43 GÜNCELLEME 25.01.2022 17:43
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İngiliz basını, TSK'nın envanterine girecek olan Reis Sınıfı Denizaltıların hem Ege Denizi'ndeki hem de Karadeniz'deki askeri dengeleri etkileme potansiyeline sahip olduğunu yazdı.

2030'DA TÜRKİYE LEHİNE DEĞİŞEBİLİR!

Haberde şu ifadelere yer verildi;

"2027'den sonra AIP özellikli altı Reis sınıfı denizaltıya sahip olacak olan Türkiye, İsrail ile birlikte bölgede en fazla AIP denizaltısına sahip olacak. 2030'ların ikinci yarısında, bölgenin hassas dengesinin AIP denizaltıları açısından Türkiye lehine değişmesi muhtemeldir."

Rusya'nın Sivastopol Deniz Üssü'ndeki Karadeniz filosunu güçlendirdiğine işaret edildi.

"Açık kaynaklara göre Rus Karadeniz Filosu'nun savaş gemileri 34'ten 49'a, denizaltı sayısı ise 1'den 7'ye yükseldi. Rus Karadeniz kuvveti, Kalibr kara taarruz füzelerini fırlatabilen, ancak AIP özellikli olmayan gelişmiş denizaltılar işletiyor"

Reis sınıfı yerli ve milli denizaltı.

REİS SINIFI DENİZALTI KARADENİZ'DEKİ ETKİSİ

Reis sınıfı denizaltının devreye alınmasının Karadeniz dengesine etkisi olmasının muhtemel olduğu yazılan haberde, "Bu denizaltı kuvveti, Rusya'nın Karadeniz'deki güçlü A2/AD'sini delme yeteneğine sahip olacaktır" denildi.

DENİZALTI PROJESİ NATO-RUSYA DENGESİNİ ETKİLEYECEK

Karadeniz dışındaki devletlerin Montrö Sözleşmesi'ne göre Karadeniz'de denizaltı konuşlandıramadığına dikkat çekilirken, analiz yazısında "Sonuç olarak, bir NATO müttefiki olarak Türkiye'nin denizaltı filosu, NATO adına Rus donanmasına karşı koyabilecek tek varlıktır. Dolayısıyla Reis sınıfı denizaltı projesi Karadeniz'deki NATO-Rusya dengesini etkileyecek bir unsur olarak değerlendirilebilir" ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 21
  • Xxx 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu denizaltılar güzel ama nükleer atanını yapmadığımız için 10 yıl sonra yeni sayfa nükler denizaltılar yapacağiz sil baştan olacak insallah en kısa zmnda yaparız daha doğru yoldan ilerlemiş oluruz
    Cevapla
  • bilgisi olan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimdedi olmadığını, Pakistan bile iyi ilişkideyiz unutma
    Cevapla
  • Zaidai 2 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer denizaltı nükleer füze atmıyor kardeşim. Nükleer enerji ile çalışıyor sadece
    Cevapla
  • abc 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulan dingiller madem öyle neden bütün projelerimizi engellemeye çalışıyor sunuz işimiz yok natoyu koruyacağız bakın işinize sizin niyetiniz belli
    Cevapla
  • AdiL 2 yıl önce Şikayet Et
    Bırakalım bu natosunu da, abd'sini de Avrupasını' da ve bir an önce Türk devletleri, komşu ülkeler ve bazı aklı selim avrupa ülkeleriyle birleşip insanların kısa ömürlerinde insan gibi yaşamalarını sağlayacak bir birlik kuralım.
    Cevapla
  • Ercan 58 2 yıl önce Şikayet Et
    Ölümüne reis ölümüne bağımsızlık
    Cevapla
  • Satranc 2 yıl önce Şikayet Et
    Hak hukuk er gec yerini bulacak, dogu blogu cöktükten sonra yarim kalan senaryolari yeniden basladi kendi yazdiklari senaryolarla görevlendirdikleri belli olmayan kisilerle müslümanligi ve ülkeleri dünyada düsman olarak gostermeye calistilar ama evdeki hesaplari carsiya uymadi, hak herzaman yerini bulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı