Kazakistan'da son dakika gelişmesi: Nazarbayev'in yetkileri kaldırıldı!

Kazakistan'ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in Güvenlik Konseyi ile Kazakistan Halk Asamblesindeki ömür boyu başkanlık yetkileri kaldırıldı.

Kazakistan'da son dakika gelişmesi: Nazarbayev'in yetkileri kaldırıldı!
Kazakistan'da son dakika gelişmesi: Nazarbayev'in yetkileri kaldırıldı!
GİRİŞ 27.01.2022 13:03 GÜNCELLEME 27.01.2022 15:27
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Parlamentonun üst kanadı Senato, haftalık genel toplantısında, ülkenin ilk Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in siyasi yetkilerini öngören yasa tasarısına yapılan bazı değişiklikleri kabul etti.

Buna göre, Nazarbayev’in Kazakistan Güvenlik Konseyi ve Kazakistan Halk Asamblesi gibi kurumlara ömür boyu başkanlık yapma yetkileri kaldırıldı.

TÜM YETKİLERİ KALDIRILDI

Yasa tasarısı senatörler tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Söz konusu yasa tasarısı, bir hafta önce Meclis milletvekillerince onaylanarak, Senatoya sunulmuştu.

Kazakistan’ı yaklaşık 30 yıl yönettikten sonra 2019’da cumhurbaşkanlığı görevinden istifa eden Nazarbayev, buna rağmen Kazakistan Güvenlik Konseyi, Kazakistan Halk Asamblesi ve Nur Otan Partisindeki başkanlık görevlerini sürdürüyordu.

Nazarbayev, Güvenlik Konseyi Başkanlığı görevini ise ülkede bu yıl başında yaşanan olaylardan sonra Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’e devrettiğini açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Mahallenin Delisi 2 yıl önce Şikayet Et
    İstibdat ve dahi fani şahsiyetleri koruyan hiç bir kanun ve rejim ilelebed baki kalamayacaktır.... Sevgi kalbden ve gönülden gelirse onu da hiç bir kanun ve baskı söküp atamaz ...
    Cevapla
  • B.Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu durumda yapılan gösteriler istenilen sonucu verdi zira bu ayaklanmayı Nazarbayeve karşı yapmışlardı hatta kendisini tutuklayıp cezaevine atmaktan bahsediyorlardı.
    Cevapla
  • yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    doğru karar. inşallah ülkedeki yolsuzluğun önünü de alırlar
    Cevapla
  • zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    BÜyük İnsan senin en büyük ve en ulu görevin devamediyor..Bütün zamanını ona harca Büyük Türk Birliğini hayata geçir...Size çok yakışıyor..Türklerin Lideri olmak...
    Cevapla
  • imam 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşırı hırs insanları bu hallere düşürür.Bazıları sürekli ''idari '' bir hastalık olan'' ben olmasam ülke yıkılır'' anlayışına saplanınca günün birinde böyle utanılacak sahneler ortaya çıkar. Saçma sapan din yorumu yapan Nazarbayev defteri de kötü bir şekilde ibretlik olarak kapandı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!