Macron ve Putin'den Rusya -Ukrayna krizi için sıcak mesaj

Elysee Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya ile Ukrayna arasındaki “gerilimin azaltılması” konusunda mutabık kaldığı bildirildi.

Macron ve Putin'den Rusya -Ukrayna krizi için sıcak mesaj
Macron ve Putin'den Rusya -Ukrayna krizi için sıcak mesaj
GİRİŞ 28.01.2022 19:50 GÜNCELLEME 28.01.2022 19:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesine ilişkin Elysee Sarayı tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, görüşmede Rusya-Ukrayna krizinin ele alındığı ve görüşmenin 1 buçuk saat sürdüğü ifade edildi. Macron ve Putin’in Rusya-Ukrayna arasındaki krizde "gerginliği azaltma ihtiyacı" ve "diyaloğun" sürdürülmesi konusunda anlaştığı aktarılan açıklamada, "Bir anlaşmazlık ifadesi vardı, ancak iki lider diyaloğun devam etmesi ve Avrupalıların bu diyaloğun bir parçası olması konusunda hemfikir" denildi.

"PUTİN HERHANGİ BİR ÇATIŞMA ARAMADIĞINI AÇIKÇA BELİRTTİ"

Açıklamada, Macron’un Putin’e Rusya'nın Avrupa'da "güven" ve "güvenlik" adına "devletlerin egemenliğine saygı duyması" gerektiğini hatırlattığı bildirilerek, “Putin herhangi bir saldırganlık niyetini dile getirmedi. Çatışma aramadığını açıkça belirtti" ifadeleri kullanıldı.

"ABD VE NATO, RUSYA'NIN TEMEL ENDİŞELERİNİ DİKKATE ALMADI"

Kremlin Sarayı tarafından yapılan açıklamada ise, Putin’in Macron'a Moskova'nın temel kaygısının "göz ardı edildiğine" inandığını belirterek, "ABD ve NATO, Rusya'nın temel endişelerini dikkate almadı" dediği aktarıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Makaron sen kimle aşık atıyorsun. Putin bu görüşmede iki kokuyu almaya çalıştı. Ki bir: NATO dağılması ve AVRUPA oluşumu ne aşamada. ve İKİ. yeni bir güvenlik oluşumu olacak olur ise bu oluşumda Rusya ya biçilen don... Putin gayet iyi farkında olduğu gerçek, NATO ya ukrayna nın alınmayacağı. AMA yeni bir oluşum (arka planda Makron yürütüyor) var. ABD hariç AB iterken aslına çekiyor... Alman subayı Hindistan da doğru söyledi....
    Cevapla
  • işçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Nakrona bak ya Bodrum coconalarının sabahları tasması dan tutup gezdirdiği enik ler gibi Reis dün Ukrayna başbakanınla putinle görüştü hemen oda atladı
    Cevapla
  • birecikli 2 yıl önce Şikayet Et
    bu macron da ucuz kahraman
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı