Avn: Sünni kesim, birliğin korunmasında önemli rol oynuyor

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, ülkesindeki Sünni kesimin birlik ve siyasi çeşitliliğin korunmasına önemli katkı sunduğunu söyledi.

Avn: Sünni kesim, birliğin korunmasında önemli rol oynuyor
Avn: Sünni kesim, birliğin korunmasında önemli rol oynuyor
GİRİŞ 29.01.2022 15:34 GÜNCELLEME 29.01.2022 15:34

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Lübnan'da Sünni Müslümanların dini mercii konumundaki Müftü Şeyh Abdullatif Deryan ile görüşmesinin ardından açıklama yaptı.

Görüşmede, Sünni kesimin toplumunun diğer unsurları ile birlikte Lübnan'daki siyasi ve ulusal hayata katılmasının önemine vurgu yaptığını kaydeden Avn, "Müftü Deryan'a, Sünni kesimin Lübnan'ın birlik ve siyasi çeşitliliğinin korunmasında oynadığı rolü vurguladım." ifadelerini kullandı.

Avn, Lübnan'ın, halkın dayanışmasına ve devlet ile anayasal kurumlara desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Lübnan'ın bileşenlerinden birini kaybetmemesi için Sünni kesimin siyasi eylemi boykot etmesini istemediklerini söyleyen Avn, "Seçimlerin (15 Mayıs'ta yapılacak milletvekili seçimleri) zamanında yapılması için gerekli tüm hazırlıkları yapıyoruz ve ertelenmesi için bir neden göremiyorum." dedi.

HARİRİ, PARTİSİNE SEÇİMLERE KATILMAMA ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Eski Lübnan Başbakanı ve Sünni Müstakbel Hareketi lideri Saad el-Hariri, 24 Ocak'ta yaptığı açıklamada, siyasi çalışmalarını "askıya aldığını" ve yaklaşan seçimlere katılmayacağını belirterek, partisine de aynı kararı alma çağrısında bulunmuştu.

Hariri, açıklamasında, "Ulusal ve mezhepsel bölünme, uluslararası karmaşıklık ve İran nüfuzunun etkisindeki Lübnan için herhangi bir olumlu fırsata yer yok." ifadelerini kullanmıştı.

Bazı bölge ve Batı ülkeleri ile Lübnan'daki siyasi güçler, İran'ın Hizbullah aracılığıyla Lübnan'da devlet kurumlarını kontrol ettiği suçlamasında bulunuyor. Tahran yönetimi ve Hizbullah ise bu suçlamaları reddediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...