Türkiye Bahreyn ilişkilerinde yeni dönem: Bakan Çavuşoğlu gidiyor!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bahreynli mevkidaşıyla görüşmek üzere Bahreyn Krallığı'na gidecek

Türkiye Bahreyn ilişkilerinde yeni dönem: Bakan Çavuşoğlu gidiyor!
Türkiye Bahreyn ilişkilerinde yeni dönem: Bakan Çavuşoğlu gidiyor!
GİRİŞ 30.01.2022 12:32 GÜNCELLEME 30.01.2022 13:22
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin körfez ülkeleri ile ilişkilerini güçlendirme hamlesi devam ediyor. Son olarak BAE ile ilişkilerde yeni bir döneme yelken açan Türkiye aynı hamleyi Bahreyn için de uygulamaya hazırlanıyor. 

Bu kapsamda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Bahreyn'e ziyareti söz konusu.

BAHREYN'E ZİYARET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 30-31 Ocak tarihleri arasında Bahreyn Dışişleri Bakanı Dr. Abdullatif bin Rashid Al Zayani’nin davetine icabetle Bahreyn Krallığı’nı ziyaret edecek.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Bahreyn Dışişleri Bakanı Dr. Abdullatif bin Rashid Al Zayani’nin davetine icabetle 30-31 Ocak 2022 tarihlerinde Bahreyn Krallığı’nı ziyaret edecektir. Ziyaret çerçevesinde gerçekleştirilecek görüşmelerde, Bahreyn’le ikili ilişkilerimizin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konularda da görüş alışverişinde bulunulacaktır." denildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 24
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Güç ve dürüstlük her zaman kazanır . Türkiye çok akıllı gidiyor . Türk Cuhuriyetleri bşr oldu, Afrika Ülkeleri toplandı, Balkan ve AB içinde desteklerş arttı. . Ta Güney Amerika gibi pek çok ülke ile geliştirilen ilişkiler güç katıyor . Şimdi kavgalı olduğumuz İsrail, Ermeni ilişkisi milli politikadan ödün vermeden yeni kazanımlar getirecek . İsrail Ak Deniz gazı pazarlamada bizle iş birliği yapmak isteyecek . İyi yolda besselam . İşte İHA , SİHA ve roketli silahların gücü !
    Cevapla
  • Rafael 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyə tərs düşüb bunlara öz gücünü göstərdi yəni siyasət bunu tələb edirdi. Onlar da gücsüz olduqlarını başa düşdülər. Belə olmasaydı Türkiyəni heç kim sonradan saymazdı. İndi də siyasətdə normallaşma planı işləyir. Hamısı da güclü Türkiyə ilə hesablaşmalı olduqlarını başa düşdülər.
    Cevapla
  • Tan 2 yıl önce Şikayet Et
    bir kasaba boyutunda "krallık". Rhodos adasının yarısı kadar
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD onların İsrail'le normalleşmesi için üzerlerinde ki gücünü kullanıyor . İsrail - Körfez Arap ülkeleri normalleşmesi , çıkarımıza olabilir . Her nasılsa İsrail ile MEB anlaşması imzalayabiliriz . Doğalgaz boru hattının ana arteri Türkiye ve İsrail olabilir . Kazan Kazan ! Devletler arasında çıkar ilişkisi vardır , duygusallık yersizdir .
    Cevapla
  • Veysel 2 yıl önce Şikayet Et
    Dış politikada kalıcı düşmanlık yoktur. Tavrını koyarsın. Ama ulusal çıkarlar gerektirdiğinde yeniden ilişkilerini düzeltebilirsin. Dış politika hamaset duygularıyla sürdürülmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor