Kanada'dan dikkat çeken Ukrayna kararı!

Kanada, Kiev Büyükelçiliğinden zorunlu olmayan personelini geçici olarak geri çekiyor.

Kanada'dan dikkat çeken Ukrayna kararı!
Kanada'dan dikkat çeken Ukrayna kararı!
GİRİŞ 31.01.2022 06:18 GÜNCELLEME 31.01.2022 06:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kanada, Kiev Büyükelçiliğinde görevli olan fakat önemli görevlerde bulunmayan personeli ve ailelerini geçici olarak geri çekme kararı aldı.

Kanada, Rusya-Ukrayna arasındaki gerilim devam ederken, Ukrayna’da bulunan Kiev Büyükelçiliğinde görevli olan fakat önemli görevlerde bulunmayan personeli ve ailelerini geçici olarak geri çekme kararı aldı.

Federal hükümete bağlı Global Affairs tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kanada’nın en önemli önceliğinin Kanada vatandaşlarının güvenliği olduğu ifade edilerek, “Kanada, zorunlu olmayan Kanadalı çalışanları ve ailelerini Ukrayna'daki Kanada büyükelçiliğinden geçici olarak geri çekme kararı aldı” denildi.

Kanada’nın geçtiğimiz hafta Kiev Büyükelçiliği'ndeki ekibini güvenlik, çatışma yönetimi, demokratik reform ve konsolosluk hizmetleri uzmanlarıyla güçlendireceğini duyurduğu hatırlatılan açıklamada, “Ukrayna'yı desteklemek için gelişen durumu değerlendirmeye ve yanıt vermeye devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna’daki durumun yakından izlendiği belirtilen açıklamada, büyükelçiliğin açık olduğu belirtilerek, “Yetkililerimiz, gerektiğinde Kanada vatandaşlarına konsolosluk yardımı sağlamaya hazırdır” denildi.

Öte yandan Kanada, daha önce Ukrayna-Rusya arasındaki gerginlik nedeniyle reşit olmayan çocukları bulunan diplomatların ailelerini Ukrayna'dan geçici olarak geri çekeceğini açıklamıştı.

YORUMLAR 2
  • Bedirhan özgür 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya nın planı tıkır tıkır işliyor. amaç şimdilik hiç bir şekilde saldırmak değil. asker yığınağı yaparak baskı oluşturmak. akabinde Ukrayna da iç huzursuzluk ekonomik problem çıkarmak. hükumeti zor durumda bırakmak.
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Zelensky - anladın mı bu rezillerin ne olduğunu - arkalarına bile bakmadan kaçıyorlar - Ukraynalılar da Afganlıların yediği kazığı tadıyorlar Amerikalıları adam sanan afganlar anlatın ukraynalılara bidon boş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı