Çavuşoğlu'ndan Körfez ülkelerine açık çek: Biz Türkiye olarak hazırız

Bahreyn'de mevkidaşı Al Zayani ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yemen'deki İran destekli Husiler tarafından BAE'ye yapılan saldırıları kınadıklarını ve Abu Dhabi yönetiminin yanında olduklarını söyledi.

GİRİŞ 31.01.2022 16:04 GÜNCELLEME 31.01.2022 17:53
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Rashid al Zayani ile başkent Manama'da ortak basın toplantısı düzenledi.

"BAE'YE YAPILAN SALDIRILARI KINIYORUZ"

"17 Ocak ve 24 Ocak'ta saldırılar olmuştu. Bu saldırıları şiddetle kınadık. Bu sabah da saldırı oldu. Siviller öldü. Biz Türkiye olarak her türlü terör saldırısına karşıyız. Bu ülkeyle dayanışma içindeyiz. İslam dünyasındaki problemler dahil tüm sorunlar siyasi yöntemlerle çözülmeli.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ DA 14 ŞUBAT'TA ABU DHABI'Yİ ZİYARET EDECEK"

Maalesef bazı kardeş ülkelerle ilişkilerde soğukluklar yaşadık. Bizim kardeş ülkelerle ikili sorunlarımız olmadı. Ama bölgesel dinamikler bunu gerektirdi. Önemli olan bu adımları şu an atıyor olabilmek. Mısır'la diyalog süreci başlattık. Semih Şükrü ile her platformda görüşüyoruz. BAE ile normalleşme sürecinde daha hızlı yol katettik. Sayın Zayed'in Ankara ziyareti olumlu geçti. Sayın Cumhurbaşkanımız da 14 Şubat'ta Abu Dhabi'yi ziyaret edecek. Suudi Arabistan'la da diyalog sürecimiz devam ediyor. Arzumuz, Riyad ile de ilişkilerimizi eskisinden daha iyi günlere ulaştırmak.

KÖRFEZ ÜLKELERİNE AÇIK ÇEK

Biz bölgenin güvenliğine ve huzuruna her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Türkiye olarak savunma sanayii alanında çok yatırım yaptık. Bölge ülkelerinin de savunma sanayii ürünlerimize ciddi talebi var. Bu anlamda, bölge ülkelerinden gelen talepleri yapıcı bir şekilde olumlu bir şekilde değerlendiriyoruz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 25
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalakalar
    Cevapla
  • gökhan 2 yıl önce Şikayet Et
    BAE en buyuk düşman oldu bianda dost.para sen nelere kadirsin
    Cevapla
  • HEREDOT CEVDET 2 yıl önce Şikayet Et
    Aramız iyi olunca bu adamın Gargamel resmini görmez olduk.::)
    Cevapla
  • Strateji 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu Abu Dhabi midir nedir oraya gitmeseniz iyi edersiniz. Bu Araplara güvenilmez, üç kuruşa adamı satarlar.
    Cevapla
  • Cengiz 2 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz gemileri de boğazımıza dayanmıştı. Ama bugün tedbirli iyi ilişkilerimiz var. Babana bile güvenme derler ama onun eve getirdiğini yerler. Önce tedbir sonra tevekkül.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Birbirimize sahip çıkmaz isek yem olacağız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi