Doğum günü partisine katılan Hong Konglu Bakan istifa etti

Çin'in Hong Kong Özel İdare Bölgesi'nde yerel hükümet yetkilisinin düzenlediği doğum günü partisine katıldığı için eleştirilen İçişleri Bakanı Caspar Tsui istifasını sundu. 8 hükümet görevlisi ile 20 milletvekili de katılmıştı.

Doğum günü partisine katılan Hong Konglu Bakan istifa etti
Doğum günü partisine katılan Hong Konglu Bakan istifa etti
GİRİŞ 31.01.2022 17:10 GÜNCELLEME 31.01.2022 17:10

Çin'in Hong Kong Özel İdare Bölgesi'nde İçişleri Bakanı Caspar Tsui yaptığı açıklamada, yerel kaynaklı COVID-19 vakalarının görüldüğü bir dönemde salgın döneminde doğru örnek teşkil etmeyen davranışı nedeniyle görevinden affını istediğini duyurdu.

Tsui, doğum günü kutlamasına katılmasının yanlış bir karar olduğunu ifade etti.

"Tüm çabaların virüsün yayılmasının kontrol edilmesine harcanması gereken bir dönemde çok uygunsuz hareket ettim. Davranışlarımın sorumluluğunu üstleniyor ve İçişleri Bakanlığı görevimden istifa ediyorum."

14 GÜNLÜK ZORUNLU KARANTİNA

Hong Kong hükümetinin Çin'in ana karasındaki Şıncın ile Hong Kong arasındaki Çienhay Özel Ekonomik Bölgesi'nde irtibat görevlisi olan Witman Hung'ın düzenlediği partiye, Tsui dışında 8 hükümet görevlisi ile 20 milletvekili de katılmıştı.

Partiye katılan yaklaşık 200 kişiden ikisinin COVID-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle tüm katılımcılar, 14 günlük zorunlu karantinaya sevk edilmişti.

Karantinaya alınan hükümet yetkilileri arasında Hong Kong Emniyet Müdürü Raymond Siu ve Göçmenlik Dairesi Başkanı Au Ka-wang'ın bulunuyordu.

DİSİPLİN SORUŞTURMASI

Partinin yapıldığı günlerde yılbaşı öncesinde ortaya çıkan Omicron varyantı taşıyan vakalar nedeniyle yerel sağlık otoriteleri vatandaşlara toplu etkinliklere katılmaktan kaçınmaları uyarısında bulunmuştu.

Hong Kong Baş Yöneticisi Carrie Lam, yaptığı açıklamada, kentte Omicron varyantı taşıyan vakaların yayıldığı bir dönemde hükümet yetkililerinin böyle bir kutlamaya katılmasının doğru örnek teşkil etmediğini belirtmişti.

Karantinaya alınanların görevden geçici olarak uzaklaştırılmasını isteyen Lam, yetkililer hakkında disiplin soruşturması başlatmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası