Avrupa'daki salgında bir ilk: Zorunlu aşılamaya geçtiler!

Koronavirüs salgınında Omicron varyantının yükselişi, aşının önemini gösterdi. Bazı ülkeler önlemleri sıkılaştırma kararı alırken, Avusturya'da bugün yürürlüğe giren yasayla, 18 yaşından büyük herkese Covid-19 aşısı zorunluluğu getirildi

GİRİŞ 01.02.2022 15:18 GÜNCELLEME 01.02.2022 15:19
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgını Omicron varyantının da yayılımı ile dünya genelindeki artışını sürdürüyor. Omicron, vaka sayılarındaki yükselişin hızını artırırken, hastalığın bulaşıcılığının artmasındaki sebepleri azaltmaya çalışan bazı ülkeler önlemlerini sıkılaştırdı.

Avusturya önlemleri artıran ülkelerden biri olurken, salgının başından bu yana bir ilki uygulamaya hazırlanıyor. Avusturya'da bugün yürürlüğe giren yasayla, 18 yaşından büyük herkesin Covid-19 aşısı yaptırması zorunlu hale getirildi.

18 YAŞINDAN BÜYÜK HERKES ZORUNLU AŞI OLACAK

Avusturya aşıyı zorunlu kılmakta tüm komşularından daha da öteye giden bir adım attı. Bazı ülkeler tıp çalışanları ve yaşlılar için aşı zorunluluğu getirmişti, ancak bunu yetişkin nüfusun geneline yayan ilk ülke Avusturya oldu. Diğer Avrupa ülkeleri yakından izliyor olacak.

Avusturya'daki aşılamalar kapsamında daha önce yaşlılar ve belli meslek gruplarına zorunluluk uygulanmıştı.

Yasanın Ocak 2024'e kadar yürürlükte kalması öngörülüyor. Pandeminin bitmesi halinde yasanın daha da erken kaldırılabileceği belirtilirken, yasanın 1 Şubat itibarıyla resmen yürürlüğe girmesi planlanıyor. Yetkililer insanların aşı durumunu kontrole Mart ortasında başlayacak.

Aşı olmayı reddedenlere 600 ila 3 bin 600 euro para cezası verilebilecek. Tıbbi nedenlerle aşı olamayanlar ve hamileler ise muaf tutulacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 32
  • Recep 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanki asi olana bulasmiyor ve bulastirmiyor
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hitler’in torunları
    Cevapla
  • Kürşat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu dalga bitmez! Enflasyonla insanları esir alıyorlar!
    Cevapla
  • Real Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Adi bir ülke bu Avusturya
    Cevapla
  • Fırat Yazıcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber doğru değil.Zira bu yasayı uygulamak isteyen hükümet düştü.Yeni Başbakan aşı zorunluluğu yasasını uygulamayacağını beyan etti.
    Cevapla
  • Güven 2 yıl önce Şikayet Et
    Yasa bugünden itibaren yürürlüge girdi yani haber dogru.Aşı yaptirmayanlarin 15.Mart 2022 ye kadar zamani var, bu tarihe kadar yaptirmamislarsa 1. Uyari 600 Euro yine yaptirmazsa 3600 Euro da kadar ceza yiyebilecek.Avusturya ic isleri bakanliginin ve sosyal hizmetler bakanliginin sitesinde kanunla ilgili detaylar mevcut.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı! Ankara'da 6 kritik konuda imzalar atıldı...
Tekirdağ'da skandal görüntü! Belediye aracıyla dereye atık