George Soros'tan Çin açıklaması: Xi Jinping görevinden istifa etmeli

91 yaşındaki milyarder George Soros, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in görevden ayrılmasının umulduğunu söyledi. Soros açıklamalarında, Çin yönetimine sert ifadelerle yüklendi.

George Soros'tan Çin açıklaması: Xi Jinping görevinden istifa etmeli
George Soros'tan Çin açıklaması: Xi Jinping görevinden istifa etmeli
GİRİŞ 01.02.2022 14:43 GÜNCELLEME 02.02.2022 23:22
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Liberal faaliyetleriyle tanınan milyarder yatırımcı ve finans spekülatörü George Soros, Stanford Üniversitesi'ne bağlı düşünce kuruluşu Hoover Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, Çin'deki yönetim ve bu rejiminin lideri Xi Jinping hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Xi'nin partisi Komünist Partisi'nden iç çekişmelerin olduğunu iddia eden Soros, Çin liderinin çok sayıda düşmanı olduğunu belirtti.

GÖREVİNİ BIRAKMA ÇAĞRISI

"Xi'nin yerine içeride daha az baskıcı ve dışarıda ise daha barışçıl birisinin alması umut ediliyor" diyen Soros, Çin'de rejim değişikliği çağrısı yaptı:

"Xi'nin yerine, içeride daha az baskıcı ve dışarıda daha barışçıl birilerinin geçmesi umulmaktadır. Bu, açık toplumların bugün karşı karşıya olduğu en büyük tehdidi ortadan kaldırır ve açık toplumlar da Çin'in arzulanan yönde hareket etmesi için güçleri dahilindeki her şeyi yapmalıdır."

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping

"Xİ KOMÜNİZME İNANIYOR"

Çin'in "en büyük tehdit" olarak görüldüğü söyleyen Soros serbest piyasa reformlarını başlatan eski Çin lideri Deng Xiaoping'in aksine Xi'nin "gerçekten komünizme inandığını" kaydetti.

Soros ayrıca, Xi'nin Mao Zedong ve Vladimir Lenin'i idol olarak gördüğünü öne sürdü.

NAZİ ALMANYASI'YLA KIYAS

Soros ayrıca, cuma günü başlayacak Pekin Kış Olimpiyatı'nı Nazi Almanyası'nda düzenlenen 1936 Berlin Yaz Olimpiyatı ile kıyasladı.

Çin'den "dünyanın en güçlü otoriter devleti" ve "açık toplumların bugün karşı karşıya olduğu en büyük tehdit" diye söz eden Soros, "1936 yılının Almanya'sı gibi Çin'in de Pekin Kış Olimpiyat Oyunları'nın nümayişini, kendi sıkı kontrol sisteminin hanesine propaganda zaferi yazdırmak için kullandığını" öne sürdü.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 88
  • tito 2 yıl önce Şikayet Et
    umulur ki geberesin 2023 göremeyesin
    Cevapla
  • Muhammed 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu fosil adam gerçeklerin artık değişmeye başladığını görmemekte ısrarcı. dirensin bakalım.. Sen kimsin Çin devlet başkanını istifa ettirecek...
    Cevapla
  • Mavi Karadeniz 2 yıl önce Şikayet Et
    Baş üstüne bay sarhoş
    Cevapla
  • Şevki 2 yıl önce Şikayet Et
    Ula sen ne dersen tam tersine inanırım.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Karışıklık sırası Çin'e geldi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi