ABD Dışişleri'nden S-400, F-16 yanıtı: Türkiye önemli bir müttefik!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile yürütülen F-35, F-16 ve S-400 konularıyla ilgili açıklama yaptı. Yasama-Kongre İlişkilerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Naz Dorukoğlu imzalı açıklamada Türkiye ile ilişkilerin önemine değinildi.

ABD Dışişleri'nden S-400, F-16 yanıtı: Türkiye önemli bir müttefik!
ABD Dışişleri'nden S-400, F-16 yanıtı: Türkiye önemli bir müttefik!
GİRİŞ 01.02.2022 16:53 GÜNCELLEME 01.02.2022 16:53
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD'deki Türkiye karşıtı lobiler; Türkiye olan ilişkilerin askıya alınması, mecvcuttaki iş birliklerinin sonlandırılması ve S-400 konusu nedeniyle yaptırım uygulanması konusunda ABD Dışişleri Bakanlığı'na mektup gönderdi. Mektuba ABD'den tokat gibi bir yanıt geldi.

F-16, S-400 VE GÖRÜŞMELER

ABD Dışişleri Bakanlığı Yasama-Kongre İlişkilerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Naz Dorukoğlu imzalı açıklamada, tartışmalı F-16 ve S-400 konularıyla ilgili değerlendirmede bulunuldu.

Türkiye karşıtı lobicilere hitaben yazılan cevap mektubunda Dorukoğlu, "Bakanlık, önerilen satışı inceleme sürecinin henüz başında. Onaylama bir Kongre bildirimi gerektirecek." ifadelerini kullandı.

Dorukloğlu, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Ankara'nın S-400 satın alma kararına yönelik güçlü itirazımızı üst düzeylerde sürekli olarak dile getirdiğini ifade ederken şunları söyledi:

 "Dışişleri Bakanlığı, tüm savunma ticaret ortaklarımızla birlikte ABD ihracat kontrol yasalarını uygulamaya ve Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımına yanıt olarak Aralık 2020'de uygulanan CAATSA yaptırımlarını uygulamaya kararlıdır."

"TÜRKİYE BÖLGEDE CAYDIRICI, ÖNEMLİ BİR MÜTTEFİK"

Türkiye ile, ABD'nin birçok stratejik çıkarı paylaştığını belirten Dorukoğlu, Türkiye'nin uzun süredir bir NATO müttefiki olduğunu hatırlattı.

Doğrukoğlu, "Ankara, son zamanlarda Doğu Avrupa, Balkanlar ve Afganistan'dakiler de dahil olmak üzere İttifak misyonlarına önemli katkılarda bulunmaya devam ediyor. Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve iş birliğine dayalı savunma ilişkilerine verdiği destek, bölgedeki kötü etkinin önemli bir caydırıcısı olurken, Türkiye'nin faaliyetleri Orta Doğu, Afrika ve Orta Asya'daki birçok çabamıza yardımcı oluyor." dedi.

TÜRKİYE'NİN ÜSTLENDİĞİ MİSYON

Mektupta ayrıca Türkiye'nin üstlendiği misyon ile ilgili de değerlendirmede bulunuldu. Dorukoğlu şu ifadeleri kullandı:

 "ABD-Türkiye ilişkilerindeki gerçek zorluklara rağmen Türkiye, sürekli değişim içinde olan bir bölge için hem köprü hem de tampon görevi gören önemli bir müttefik olmaya devam ediyor."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 14
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistler/Emperyalister uzun zamandır Türkiye ile Rusyayı Suriye'de karşı karşıya getirmeye çalışıyorlardı. Suriye'de Libya'da bunu başaramadılar, Ortodoks Yunanistan'ı üzerimize sürüp Rusya'nın Yunanistan'ın yanında yer almasını beklediler yine olmadı, Paşinyan'ı kaşıdılar olmadı. , Ukrayna krizini, Karadenizde uçuşlar yaparak Rusya ile dalaşıp bize dönüp “ sen zaten NATO’da bizimlesin” masalı anlatacaklar ama gönüllü pilav yemedik. . Baktılar ki “F-35 ve S-400 tehdidinde “ Türkiye milim kıpırdamadı. Artık Türkiye komple elden çıkmasın diye ufak tefek tavizler vererek akıllarınca “başındaki çuvalı çıkaramayan bir Türkiye” hayalindeler.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD VE NATO YETKİLİLERİ ?? ; Yunanistan Rusyada S-300 alirken, Anadoluya yakın SILAHSIZ STATÜDE OLMASI GEREKEN adalara yine Rusya'dan aldigi SA-8 ve SA-15 füze sistemlerini doldururken NATO’daki ve PENTAGON'daki omzu kalabalık generaller başta ve NATO yetkilililerinin GÖZÜ NEREYE BAKIYORDU..?? NATO içinde SLOVAKYA, BULGARİSTAN VE YUNANİSTAN gibi ülkelerde de hava Rus hava savunma sistemleri varken " DELİNİN PİPİSİNİ TUTUP DOLAŞMASI " gibi sadece “Türkiye S-400 almasın” nakaratını anlayabilen var mı??? Nedir bunların Türkiye ile dertleri?? Çuvalı çıkardık başımızzdannnnnn bilginiz olsun....
    Cevapla
  • Ismail_59 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların dertleri Müslüman olmamız!!!
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    S-400??? S-400 Üst aklın planları/ Ortadoğu oyununda dengeleri alt üst edecek SAVUNMA sistemidir. SURİYE sınırına- TOROSLARA- veya EGE'ye koyduğumuzda 600km menzil ve 400 km etkili vuruş sahası ile "Türkiye'ye tarruz edecek ucak/cruise füzelerinden korkumuz kalmaz. Bize kazık atmayı düşünen dost düşman herkesin bölgede oyunlarının tekerine büyük bir çomak sokmuş oluruz..ALMAMIZ ELZEMDİRRRRR.....BÖYLELİKLE SİVRİNEKLERLE DEĞİL BATAKLIGA SU DÖKENLERİN CİĞERİNİ SÖKERİZ.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusyadan s 500 alamak lazım amerika puş bir devlettir almanyada buna dahil biz herşeyi yapıyoruz lazımsa onlara bayraktar verelim
    Cevapla
  • Murat. 2 yıl önce Şikayet Et
    Süreci hızlandırmak için biraz baskı uygulansa.. Son günlerde bölgemizdeki yoğun hareketlilik o uçakların bir an önce alınması gerekliliğini ortaya çıkarmıştır. Ukrayna meselesi ABD karşısında elimizi güçlendirmektedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
Sena Nur Çelik Kanat Filistin'deki çatışmayı önlemek için çağrıda bulundu