8 yaşındaki çocuk yazıp kütüphaneye koyduğu kitabıyla ünlü oldu

ABD'nin Idaho eyaletinde yaşayan 8 yaşındak Dillon Helbig, kendi yazdığı kitabı gizlice kütüphaneye koyunca meşhur oldu. 81 sayfalık kitap imla ve dilbilgisi hatalarıyla dolu olsa da, yayımcıları kitabı basmak için adeta kuyruğa girdi.

8 yaşındaki çocuk yazıp kütüphaneye koyduğu kitabıyla ünlü oldu
8 yaşındaki çocuk yazıp kütüphaneye koyduğu kitabıyla ünlü oldu
GİRİŞ 02.02.2022 11:50 GÜNCELLEME 02.02.2022 11:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

8 yaşındaki bir çocuk kitap yazdı; yazdığı kitabı gizlice kütüphaneye koydu. Tesadüfen bulunan kitap küçük yazarı ünlü yaptı...

Olay ABD'nin Idaho kentinde gerçekleşti. 

8 YAŞINDAKİ ÇOCUK KİTAP YAZDI

Dillon Helbig, Noel ağacını süslerken tepedeki yıldızın patlamasıyla zaman yolculuğuna çıktığı bir hikaye kaleme aldı. Kitabın kahramanı da kendisi olan Helbig, 1621'deki ilk Şükran Günü'ne ve Kuzey Kutbu'na doğru yola çıktığı sürükleyici bir yazı yazdı.

Küçük yazar Aralık 2021'in ortalarında biten öyküyü başkalarıyla paylaşmaya karar verdi. 

Küçük yazarın kaleme aldığı kitabı

KİTABI KÜTÜPHANEYE GİZLİCE YERLEŞTİRDİ

Helbig, aynı ayın sonlarında büyükannesiyle eyaletin başkenti Boise'deki bir kütüphaneye gittiğinde kitabı gizlice çocuk kitaplarının dizildiği rafa koydu. 

Helbig daha sonra olayı annesine itiraf etti. Susan Helbig, kitabı almak için iki gün sonra kütüphaneye gitse de bulamadı. Yetkililerle temasa geçen Susan, kitabın atılmamasını rica etti. Müdür Alex Hartman ise "özel" diye nitelediği kitabı birkaç iş arkadaşıyla birlikte keşfedip okuduklarını ve çok beğendiklerini söyledi. Hartman, 6 yaşındaki oğlunun da kitabı çok sevdiğini açıkladı.

KİTAP POPÜLER HALE GELDİ, YAYIMEVLERİ PEİNE DÜŞTÜ

Yerel bir televizyon kanalının olayı iki hafta önce haber yapmasının ardından Helbig ve kitabı meşhur oldu. 31 Ocak itibarıyla kitabın bekleme listesinde 56 kişinin yer aldığı açıklandı.

Hartman, öykünün e-kitap versiyonu için Helbig'ın annesiyle görüştüklerini ve bazı yayımcıların kitabı basmak için kendileriyle temasa geçtiğini açıkladı. Ayrıca kitabın daha fazla kopyasının hazırlanması planlanıyor.

Küçük yazar bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, yeni kitapların da yolda olduğunu açıkladı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • GERÇEK 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye hepsi yahudi ? Bizdeki kurgu çocuğa benziyor.
    Cevapla
  • Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Aferin len :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı