ABD'nin Doğu Avrupa kararına NATO'dan tam destek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD'nin Almanya, Polonya ve Romanya'ya ilave asker gönderme kararını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

ABD'nin Doğu Avrupa kararına  NATO'dan tam destek
ABD'nin Doğu Avrupa kararına NATO'dan tam destek
GİRİŞ 02.02.2022 20:55 GÜNCELLEME 02.02.2022 20:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Stoltenberg, konuyla ilgili açıklamasında, ABD'nin asker göndermesinin NATO'nun caydırıcılığını ve savunmasını güçlendireceğini belirtti.

ABD'nin NATO Mukabele Kuvvetinde 8 bin 500 askeri ve Akdeniz'de NATO komutası altında "USS Harry S. Truman" uçak gemisinin bulunduğunu hatırlatan Stoltenberg, diğer müttefik ülkelerin de NATO'nun kara, deniz ve hava kuvvetlerine katkı sağladığını kaydetti.

Stoltenberg, "NATO Mukabele Kuvvetinin hazırlığını yükselttik ve ittifakın güneydoğusuna ilave muharip birlikler göndermeyi değerlendiriyoruz. Sevkiyatlarımız savunma amaçlı ve orantılıdır." ifadelerini kullandı.

Jens Stoltenberg, Kuzey Amerika ve Avrupa'nın NATO bünyesinde birlikte durduğunu, ortak caydırıcılık ve savunmayı güçlü tutmaya kararlı olduğunu bildirdi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Romanya'ya 1000, Almanya ve Polonya'ya da 2 bin olmak üzere toplam 3 bin askeri, Rusya'ya karşı caydırıcılık amacıyla sevk edeceklerini bugün duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • kahrol chpkk 2 yıl önce Şikayet Et
    hadi bakalim testiyi nezaman kiracaksiniz kafirler...
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    iyi de usa siz icin rusya ile mi savac yapacak asker verdik islah verdim diye size iyi borc cikarir yazin bir yere usa bayilir kaoslara bol silah satacak borc yazacak kesin rusya da kaos havasi ver diye usa tlf ediyor nato kendini koruyacak gucu yok daldonlar gurubu gibi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Üretilen dedikodulara itibar etmeyiniz
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da