Son dakika...NATO'dan Rusya açıklaması: Asker sayısı 100 bini aştı!

Son dakika haberine göre NATO Genel Sekreteri Stoltenberg "Rusya'nın Ukrayna'nın içi ve çevresine yığdığı asker sayısı 100 bini aştı, son iki günde Belarus'a önemli ölçüde askeri güç gönderdiğini gördük." açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 03.02.2022 12:21 GÜNCELLEME 03.02.2022 14:10
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'nın içi ve çevresine yığdığı asker sayısının 100 bini aştığını, son iki günde de Belarus'a önemli ölçüde askeri güç gönderdiğini söyledi.

"ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ASKERİ GÜÇ"

Stoltenberg, Kuzey Makedonya'nın yeni Başbakanı Dimitar Kovacevski ile NATO'nun Brüksel'deki ana karargahında bir araya geldi.

Görüşmeden sonra basına açıklamalarda bulunan Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'nın içi ve çevresine askeri yığınağının devam ettiğini belirterek, "Rusya'nın Ukrayna'nın içi ve çevresine yığdığı asker sayısı 100 bini aştı, son iki günde Belarus'a önemli ölçüde askeri güç gönderdiğini gördük." diye konuştu.

Yığınağın, Soğuk Savaş'ın bitiminden bu yana Rusya'nın yaptığı en büyüğü olduğunu vurgulayan Stoltenberg, bunun 30 bin kadar olduğu tahmin edilen savaşçı birlik, özel operasyon kuvvetleri, SU 35 de dahil olmak üzere savaş uçakları, S 400 savunma sistemleri gibi unsurları içerdiğini bildirdi.

STOLTENBERG'DEN AÇIKLAMA

Stoltenberg, "Dün ABD'nin Almanya, Polonya ve Romanya'ya ek güçler konuşlandıracağını açıklaması, ortak güvenliğe bağlılığının güçlü bir göstergesidir." değerlendirmesini yaptı.

Kovacevski de Rusya'ya diyalog ve gerilimi azaltma çağrısı yaptı ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne bağlı olduklarını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Ateşle oyun oynanıyor.Savaş çıkartmak için her türlü çaba sarfediliyor yazıkkkk
    Cevapla
  • Necmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin daha ne bekliyorsun Ukrayna'yı vur. ABD seni oyalıyor.
    Cevapla
  • Şems 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynayi vurması demek hem rusya hem Türkiye Ukrayna'ya zarar vermek demektir tek kazanan abd dir bana bir şey olmaz deme her iki tarafalada ilişkilerimiz iyi kazanc gidecek Rusya zayiflayacak Avrupa abdye dahada muhtaç olacak Türkiye motor üretimi ve turist ve diğer kaynaklar kesintiye uğrayacak nerden biliyorsun analistler ve görünen açık abdnin emeli bu Putin dahil bütün taraf biliyor ukraynayi saha yaptılar fisekliyorlar eğer olmazsa bak abdye nasıl hircinlasacak.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Asıl gerginliğin merkezinde Ukrayna olmadığını, ABD ve Rusya rekabeti olduğunu bilmeliyiz. Gerginlik alanı Doğu Avrupa’da daha belirgin olunca, ABD buradan çıkarını maksimize edecek türden G7, Avrupa Birliği (AB)ve NATO ülkeleriyle ortaklığını pekiştirdi. İki blok arasında Doğu Avrupa sorunun içinde 2014 yılında Rusya’nın Kırım’ı ilhakı üzerine gelişen Ukrayna Krizi 2021’de Joe Biden’ın öncelikli politikası haline dönüştü.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    BİDEN bir taşla çok kuş vurmayı hesaplıyor. Bizi ilgilendiren ne olacak? Ukrayna vs konusunda bir sorun çıkarıp emperyalizmin bize “SEN ZATEN NATO’DA BİZİM TARAFTASIN EMRİVAKİSİ” ni bekleyin..Rusya bizim PKK=PYD, D.Akdeniz politikamızda , arkamızda duracak ve KKTC'yi tanıyacak, biz de emperyalizmin Romanya, Ukrayna, Gürcistan yolu ile Ermenistana yardımına “YANİ RUSYAYI KUŞATMALARINA ENGEL OLACAĞIZ” emperyalizmin Karadenize çıkış heveslerini “MONTRÖ’yü kullanarak engelleyeceğiz..Rusyanın kalbine emperyalizm hançerinin saplanması bu şekilde engellenir. (Zira Tezkere zamanı Emperyalistler TRABZON LİMANINI da istemişlerdi), Rusya iyi hesap etmeli.
    Cevapla
  • Büyük tehlike 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ukrayna savaşının kontrolden çıkma ihtimali yüzde 90. Çünkü ukraynada yüksek sayıda yahudi yaşıyor. Yahudiler Rusları tavuk gibi keserler. Umarım savaş çıkmaz. Çünkü bu savaş önceki savaşlara benzemez. Kimin girip kimin çıkacağı belli olmaz. Rusyanın sonu olur. NO WARR.
    Cevapla
  • Alper 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ya dokunan yanar yeğenim o ateş dünyayı yakar bizim için hepsi düşman .ikinci dünya savaşında yaptığımız hatadan ders çıkarmak gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki