Dünyanın gözü Ukrayna'dayken ABD'li komutan Joe Biden'e adresi gösterdi: Reçete Türkiye'de

ABD’nin eski Avrupa Kuvvetleri Komutanı Emekli Korgeneral Ben Hodges ABD'nin Karadeniz, Orta Doğu ve Afrika'da etkin rol oynayabilmesi için neden Türkiye ile ilişkileri düzeltmesi gerektiğini madde madde sıraladı.

GİRİŞ 03.02.2022 23:04 GÜNCELLEME 03.02.2022 23:06
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

ABD merkezli Hudson Enstitüsünde kıdemli uzmanı Michael Doran'ın sorularını cevaplayan Ben Hodges Türkiye - ABD ilişkilerine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Doran'ın Türkiye ile ilişkileri düzeltmek için ABD Başkanı Joe Biden'a neler tavsiye edersiniz sorusu üzerine Hodges 3 madde sıraladı:

1- PKK/YPG’ye desteği kesmeli

Nüfusun yarısı Erdoğan'ı desteklemese bile halkın çoğu ABD'nin PKK/YPG'Ye destek vermesinden rahatsız.

2- Türkiye ile bir Karadeniz stratejisi oluşturmalı 

Ukrayna bir NATO üyesi değil. O bölgede 3 NATO üyemiz var ve bunları korumalıyız. Karadeniz'de Rusya'ya karşı, Orta Doğu'da İran'a karşı ve ayrıca Afrika'da strateji kurmalıyız. 

3- Biden, Türkiye’yi 3 ay içerisinde Ankara'da ziyaret etmeli.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 61
  • Ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    Haber güzel
    Cevapla
  • Ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    Eski Türkiye öldü bu halk yemiyor en büyük düşmanımız abd ve israyil dir artık yıkmak için tam zamanıdır Türkiye uyandı artık kürt ler yemiyor keşke ırakta kürtler boynuna zinçir geçirip sokaklarda gezdirmiyeydiz belki kürtler kana bilirdi ermeniler unutmadık ama ermeniler kazıgı nereden yediklerini bir türlü göremiyor
    Cevapla
  • esas 2 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikleri Türkiyeyi bölmekti. Malum Cumhuriyet öncesi ve ilk yıllarında ermenilere verdiler bu teşeronluğu. Ermeni markası Kanada hava alanı bombalamasından sonra terörist yaftasından sıyrıldı ASALA yerine PKK markası kondu. İçinde ermeniler olduğu gibi devşirilen kürtler, türkler ve ideolojik kafalı batılı yabancılar da (ajanlar dahil) PKK markası altında şu an. Fakat geri püskürtülünce çok zaman kaybettiler. 15 Temmuz muazzam bir kayıp oldu onlara.Tayyibi devirseler yolları açıktı.Şimdi Çin-Rus tehlikesi öncelikli
    Cevapla
  • Hakkı dayı 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika nın ne halt olduğunu bilen bir lider var ülkemizin başında. Sen pkk ve uzantılarını destekleyeceksin, Türkiye den de fayda bekleyeceksin öyle mi? bizde meşhur bir laf var şimdi buraya yazamıyorum git bilmem neyinden ne bekle misali. Haklarımızı sonuna kadar savunan bir lider olduğu için, Allah a şükrediyorum.
    Cevapla
  • VEDAT ÖZDEMİR 2 yıl önce Şikayet Et
    Şeytan ile iş yapılmaz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu