AB yetkilisinden Osman Kavala açıklaması (Erdoğan çok sert konuşmuştu)

Avrupa Konseyi'nin son aldığı Osman Kavala kararı Türkiye'nin tepkisini çekerken, AB yetkilisi Nikolaus Meyer-Landrut, katıldığı canlı yayında konu ile alakalı konuştu.

AB yetkilisinden Osman Kavala açıklaması (Erdoğan çok sert konuşmuştu)
AB yetkilisinden Osman Kavala açıklaması (Erdoğan çok sert konuşmuştu)
GİRİŞ 04.02.2022 17:12 GÜNCELLEME 04.02.2022 17:15
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Avrupa Konseyi'nin icra organı Bakanlar Komitesi, Osman Kavala dosyasının AİHM'e intikaline ilişkin oylama yapmış, ara karar oy çokluğuyla kabul edilmişti. Böylelikle, Türkiye'ye karşı ihlal prosedürü resmen başlatılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya ve Ukrayna'ya itidal çağrısıCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'ya Osman Kavala tepkisi

Karar sonrası Türkiye'den tepkiler arka arkaya gelirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin başta ilk derece mahkemeleri olmak üzere açık ve net söylüyorum; bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız. Bunu çok net söylüyorum. Şu anda bizim mahkemelerimizin bu konuda vermiş olduğu bir karar var. Bu konuda AİHM ne demiş, Avrupa Konseyi ne demiş, bu da bizi çok ilgilendirmiyor. Çünkü biz kendi mahkemelerimize saygı duyulmasını bekliyoruz. Bu saygıyı duymayanlara da bizim saygımız olmayacaktır" demişti.

AB'DEN YENİ AÇIKLAMA

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Habertürk'te Afşin Yurdakul'un sunduğu "HT360" programında, Osman Kavala ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Söz konusu kararı Brüksel-Ankara ilişkilerine nasıl etki eder?" sorusuna muhatap olan AB yetkilisi, "Avrupa Birliği için, Avrupa Konseyi organlarının kararlarına saygı çok önemli bir konudur. Bunu defalarca ifade ettik. Bu durum sadece Türkiye için değil tüm ülkeler için geçerlidir. Avrupa Konseyi'nin Bakanlar Komitesi, Kavala davası için ihlal süreci başlatma kararını aldı. Bu AB için de önemli bir gelişme. Biz de sürecin Avrupa Konseyi'nde nasıl ilerleyeceğini izleyeceğiz ve her üye ülke kendi sonuçlarını çıkartacaktır. Brüksel'deki sözcünün de dediği gibi; bu ciddi bir gelişmedir ve yakından takip edeceğiz. Bu konuda kaygılarımız olduğunu da ifade ettik. Ama AB düzeyinde, üye devletler nihai bir sonuca varmadan veya harekete geçmeden önce, bu sürecin Avrupa Konseyi içerisinde tamamlanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 35
  • KADI 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamam işte yıllardır söyleyeceğiniz buydu işte. Diğer PKK lılar için de söyleyin de chpkk lılar duysun ve otursunlar yerlerine oyalamayın.
    Cevapla
  • Ötekisi 2 yıl önce Şikayet Et
    GEZİ çapulcu isyanının baş piyonu osman kavala ve kuzeni Merıldan yakılan otobüsler, kırılan bozulan yakılan her şeyin zararı tazmin edilsin
    Cevapla
  • Vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben eu sevdalilarina hic bir zaman oy vermedim simdikten sonradada vermiyecegime
    Cevapla
  • Hasan Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Nato ve uzantılarını ülkemizde istemiyoruz defolun gidin
    Cevapla
  • Ali Başbuğ 2 yıl önce Şikayet Et
    Kavala bir haindir ajandır. TC ye gezi olaylarında ihanet etmiştir buda sabittir. Biz onu yargılayacağız diğer hainler gibi avrupada trene bakar gibi bakacak. Her hainliğin bir cezası olacak elbet. Yerli soros bir Almanyaya bir belçikaya bir fransaya bize yaptığını yapsa AB ne yaoardı sorosu. Selamlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!