BM Çin'den Uygur Bölgesi'ne erişim istedi

Kış Olimpiyat Oyunları için Pekin'de bulunan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüştü Şi'den Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne erişim sağlanmasını istedi.

BM Çin'den Uygur Bölgesi'ne erişim istedi
BM Çin'den Uygur Bölgesi'ne erişim istedi
GİRİŞ 06.02.2022 13:42 GÜNCELLEME 06.02.2022 17:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çin'e bağlı Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde insan hakları ihlalleri yapıldığı iddia ediliyor, Pekin yönetimi iddiaları reddediyor. Bölgeye girişe de izin vermiyor.

2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları için Çin'de bulunan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres konuyu bir kez daha gündeme getirdi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşen Guterres, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet'nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ni ziyaret etmesine ve insan hakları durumunu gözlemlemesine izin vermesini istedi.

İHLAL İDDİALARI ARAŞTIRILACAK

Çin'de Uygur Türklerinin kimlik ve kültürlerine yönelik ihlaller yapıldığı iddiaları sıklıkla gündeme geliyor.

Uluslararası kamuoyundaki eleştirilere ve yaptırımlara sert tepki gösteren Pekin yönetimi, Uygur Türklerinin "mesleki eğitim merkezleri"nde eğitim aldığını savunuyor.

Çin, şu ana kadar kendi belirlediği birkaç kampın az sayıda yabancı diplomat ve basın mensubu tarafından kısmen görülmesine izin verdi.

Birleşmiş Milletler yetkililerinin doğrudan bilgi almak amacıyla bölgede serbestçe inceleme yapma talebini ise geri çevirmişti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • murat55 2 yıl önce Şikayet Et
    hak hukuk olmayan bu türklere bir kere olsun ağzını açmıyorlar bu gözü doymuş yurdum insanı,allaha şükür aç deyiliz acıkda deyiliz,ama gel görünki dünya da o kadar fakir insanımız varki hepsi bize muhtaç,bunu bilen bir insan şükür etmezse hiç bir zaman gözü doymaz allahım,bu aç ve zulüm gören insanları korusun. Aminnn
    Cevapla
  • Ayazagalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bırak abd agzının. Yunan mülteciırı ölduruyor. Onunla ilgili bır laf et. Taşeron
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    BM sen hiç bir şey yapamazsın . Mazlumların ahi yerde kalmaz . Rabbim sizleri perişan etsin inşaallah
    Cevapla
  • Ayse 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi gidin oradan, Islam ülklerini birbiriyle catistirip karstiran ve kullanan BM baskanina bakin !!! Uygur Türkleri üzerinden Cini karistirtirmak ic iclerine müdahil olma pesindeler. Buradan Size bir sey cikmaz. Uygur Türklerinin her türlü imkani var. Birinci sinif vatandas olarak cinde yasamaktadirlar. Uygur meselesini kasiyanlarin basta FETÖcu olduklarini ve onlarin bunu bu tür kuruluslara servis ettiklerini bilmeyen yok. Türkiyenin ic islerini nasil etnik ve mezhep üzerinden yillardir karistirip müdahil oluyorlarsa , simdide Rusya ve Cinie müdahil olma pesindeler. Sert kayaya carpacaklarini yakinda görürler. AB ve ABD coktan bitti . Son cirpinislari
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular