Hollanda'da yüzlerce genç sabah namazında buluştu

Hollanda'da yaklaşık 400 genç, Schiedam kentinde Milli Görüş teşkilatlarına bağlı Yıldız İslam Merkezi camisinde sabah namazında buluştu.

Hollanda'da yüzlerce genç sabah namazında buluştu
Hollanda'da yüzlerce genç sabah namazında buluştu
GİRİŞ 06.02.2022 14:47 GÜNCELLEME 06.02.2022 14:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Milli Görüş teşkilatlarına bağlı Hollanda İslam Federasyonu (NIF) Gençlik Teşkilatı tarafından organize edilen "cemaatle sabah namazı" etkinliğine ülkenin farklı kentlerinden yaklaşık 400 genç katıldı.

Yıldız İslam Merkezi camisindeki etkinlikte Kur'an-ı Kerim okundu, namaz öncesi ve sonrası gençlere zemzem suyu, hurma, takke ve simit dağıtıldı.

HOLLANDA'DA BULUŞTULAR

NIF Gençlik Başkanı Ömer Kıraç, namaz sonrası yaptığı konuşmada, sabah namazında buluşan 400 gencin bir bayram havası oluşturduğunu belirterek bu tablodan dolayı gelecek için ümitvar olduklarını söyledi.

Kıraç, "Sabahın en bereketli vaktinde yüzlerce gencimizle yüreği ve gönlü iman ve heyecan dolu kardeşlerimizle ülkemizin farklı şehirlerinden soğuk havada ve zor şartlarda sıcak yatağımızı terk ederek Allah’ın evine geldik. Bunu nasip eden Rabb'imize şükürler olsun." dedi.

Gençlerin her hafta oturdukları kentlerdeki camilerde pazar günü sabah namazında buluştuğunu ifade eden Kıraç, yılda bir kere tüm gençlerin bir araya gelerek toplu sabah namazı kıldıklarını ve bunun heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Ata sevinç 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşaallah.Huşu içinde yapılan ibadenlerin maneviyatı Allah katında çok kıymetli.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 2 yıl önce Şikayet Et
    MaşaALLAH Allah cc sayılarınızı artırsın
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyden önce genç olmaları ne desen değer. Helal olsun.
    Cevapla
  • Muhammed Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Efendimiz (asm), “Cennette elimde altın tasla kevser suyunun başında ümmetimi bekleyeceğim, oraya gelenlere ikram edeceğim” buyururken, ahirzaman gençlerini görünce, elindeki tası bırakır. Bunu görenler; “Ya Resulullah (asm), onlara vermeyecek misin?” diye sorarlar. Resulullah (asm), “Ahirzamanda alnını secdeye koyan gençlerle arama altın tası koymak istemiyorum, onlara elimle ikram edeceğim” buyurur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuştu
İYİ Parti Genel Başkan adayı Akalın'dan sahte kimlik iddiası!