Türk bilişim uzmanından büyük başarı: "Hacker Liderlik" listesine girmeyi başardı

Metaguard Kurucu Ortağı Eren Gözaydın, dünyanın en önemli siber güvenlik platformlarından EC-Council Global tarafından açıklanan, Ocak 2022’ye ait başarı listesinde 5’inci sırada yer alarak uluslararası düzeyde Türkiye’nin gururu oldu.

Türk bilişim uzmanından büyük başarı: "Hacker Liderlik" listesine girmeyi başardı
Türk bilişim uzmanından büyük başarı: "Hacker Liderlik" listesine girmeyi başardı
GİRİŞ 08.02.2022 11:37 GÜNCELLEME 08.02.2022 12:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Siber güvenlik alanında dünyanın en önemli platformları arasında gösterilen EC-Council, tüm dünyadan bilişim uzmanlarının performanslarının değerlendirildiği "EC-Council Global Etik Hacker Liderlik" listesini yayımladı. ABD Savunma Bakanlığı, NATO gibi kurumların yanı sıra dünyanın en büyük özel şirketlerinin siber güvenlik alanındaki iş ortağı konumunda bulunan EC-Council tarafından yayınlanan listeye Ocak 2022’de Türkiye’den girmeyi hak kazanan tek isim Eren Gözaydın oldu.

METAGUARD ŞİRKETİNİN KURUCULARINDAN

Katılımcıların teorik bilgisi ve bu bilgileri siber güvenlik dünyasında zamana karşı hayata geçirme becerilerinin değerlendirildiği bir puanlama sistemi sonucunda hazırlanan listede 5’inci sırada yer alan Eren Gözaydın, dünyada siber güvenlik ve blockchain ağ güvenliği gibi alanlarda hizmeti sunan Metaguard isimli Türk şirketin de kurucu ortakları arasında yer alıyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Eren Gözaydın, EC-Council’ın dünyada siber güvenlik alanında lider platformlardan olduğunu ifade ederken, “EC-Council Global Etik Hacker Liderlik listesinde yer almak benim için gerçekten çok büyük mutluluk. Umuyorum yakın zamanda çok daha fazla Türk meslektaşımız buralarda yer alarak Türk teknoloji sektörünü yurt dışında başarıyla temsil etmeyi sürdürecek” dedi.

DÜNYAYA SİBER GÜVENLİK İHRACI

Dünyadaki teknoloji odaklı dönüşümle birlikte artık siber güvenliğin de tüm kurumlar için en önemli iş alanlarından birine dönüştüğünü ifade eden Gözaydın, “Bugün artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan dijital dünya, kurumlar için çok büyük tehditleri de bünyesinde barındırıyor. Biz de dijital dönüşüm yolculuklarında, kurumların yanlarında yer alarak onları görebildikleri ya da göremedikleri risklere karşı koruyoruz. Son dönemde blockchain teknolojisinin de gelişmesiyle bildiğimiz dijital dünyanın ötesinde, çok daha farklı bir evren bizleri bekliyor olacak.

Eren Gözaydın

Metaguard olarak bu alanda da dünyada önemli iş ortaklıkları yapıyoruz. Hedefimiz, Türkiye’de geliştirdiğimiz blockchain ağ güvenlik uygulamalarını yurt dışına ihraç ederek ülkemizin teknoloji seferberliğine de katkıda bulunmak” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 2
  • ramazan ocak 2 yıl önce Şikayet Et
    guru duydum
    Cevapla
  • izmir♡van 2 yıl önce Şikayet Et
    şirket haç işaretinden başka amblem bulamamışmı!? bu vatandaşımız hristiyan ise diyecek kelimem yok hatta afedersiniz.ama müslüman bir türk ise yadırgadım/ kınadım..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu