Japonya'dan 'Ukrayna-Rusya savaşı' hazırlığı: LNG rezervlerini Avrupa'ya taşıyacak

Japonya'nın Rusya ile Ukrayna arasında artan gerilimin bölgedeki enerji güvenliğini riske atması nedeniyle sıvılaştırılmış doğal gaz yani LNG rezervlerinin bir kısmını Avrupa'ya sağlamayı planladığını bildirildi.

Japonya'dan 'Ukrayna-Rusya savaşı' hazırlığı: LNG rezervlerini Avrupa'ya taşıyacak
Japonya'dan 'Ukrayna-Rusya savaşı' hazırlığı: LNG rezervlerini Avrupa'ya taşıyacak
GİRİŞ 09.02.2022 13:28 GÜNCELLEME 09.02.2022 13:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınak karşısında bölgede çatışma ihtimaline karşı Japonya hükümetinin enerji güvenliğinin sağlanmasına yönelik hazırlık yaptığı bildirildi.

Japon basınının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre Tokyo yönetimi, Moskova-Kiev arasında artan gerilimin bölgedeki enerji güvenliğini riske atması nedeniyle sıvılaştırılmış doğal gaz rezervlerinin bir kısmını Avrupa'ya sağlamayı planlıyor.

Önemli bir LNG ithalatçısı olan Japonya'nın Avrupa ülkelerine yardım etmeden önce kendi ihtiyacı için yeterli arzı güvence altına almayı planladığı da belirtildi.

ENERJİ KRİZİ ENDİŞESİ

Avrupa'ya yapılan LNG ithalatının yaklaşık yüzde 40'ını gerçekleştiren Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda, Moskova'nın Batı'nın uygulamakla tehdit ettiği yaptırımlara misilleme olarak LNG ihracatını önemli ölçüde kısıtlayabileceği kamuoyuna yansımıştı.

ABD'nin ise kış aylarında bölgede istikrarlı enerji arzının sağlanabilmesi için Japonya'dan destek istediği gündeme gelmişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce benim halkım diyor,
    Cevapla
  • BALTACI 2 yıl önce Şikayet Et
    Japonya ABD nin AB kuyruğuna takılma akıllı ol hiroşumaya atılan atom bombasını unutma sakın kimin attığını gerçi sizde Haçlı külübü ne üye olanlardansınız şaman ve Budizm yaşasanıza alayınız islam düşmanısınız
    Cevapla
  • Hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Çin ve Rusya'nın Türklere ve İslam'a yaptığı zulme bakarsan ne kadar yanlış düşündüğünü anlarsın, denge kesinlikle olmalı
    Cevapla
  • Tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    Nasılmış..!? ilk önce kendi ihtiyacın olan arzını karşılayacak gazı güvenceye alacakmışın..!Bizim gibi yerli ürünlerini yurtdışına iç piyasadan ucuza peşkeş çekip sonradan kapı kapı dolaşıp yurtdışından kendi arzını karşılayacak ülkelerin eline düşmezmişin..!Vatandaşını düşünen devlet politikası böyle..!
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizle dalga mı geçiyorlar yoksa ortalık karışınca ya donacaz ya savaşarak alacaz gazı dedirterek Japonya'nın hazır Rus ordusu batı da tahkimat yapmisken kaptırdığı Adalar üzerinden olaya dahilmi edecekler...
    Cevapla
  • Turancılar 2 yıl önce Şikayet Et
    Kaç lng gemisi varmış, kaç ülkeye gaz sağlayabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik talebini veto edecek
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı