Kremlin: Ukrayna’nın yükümlülüklerini yerine getirmeye hazır olduğunu duymadık

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Kiev ziyaretinin sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna’nın yükümlülüklerini hızlıca yerine getirmeye hazır olduğuna dair bir açıklama duymadıklarını belirtti.

Kremlin: Ukrayna’nın yükümlülüklerini yerine getirmeye hazır olduğunu duymadık
Kremlin: Ukrayna’nın yükümlülüklerini yerine getirmeye hazır olduğunu duymadık
GİRİŞ 09.02.2022 16:16 GÜNCELLEME 09.02.2022 16:16

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Moskova’da Rusya lideri Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeden sonra geçtiği Kiev’deki temasların sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

HERHANGİ BİR AÇIKLAMA DUYMADIK

Peskov, Macron’un Ukrayna ziyareti sonrasında, örneğin Minsk anlaşmaları konusunda olumlu sinyaller olduğunu, fakat Moskova’nın Kiev'in uzun zaman önce yapması gerekeni yapmaya hazır olduğuna dair bir açıklama duymadığını belirtti:

“Basın toplantısında söylenenlere göre, Ukrayna'da çözümün sadece Minsk Anlaşmalarının uygulanmasına dayanabileceğine dair olumlu sinyaller vardı, ki bu doğru. Ve bu bir artı” diyen Peskov, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak diğer yandan Başkan (Vladimir) Zelenskiy'den, Kiev'in uzun zaman önce yapması gerekeni hızlı bir şekilde yapmaya hazır olduğuna dair herhangi bir açıklama duymadık. Bu nedenle, olumlu sinyaller de var, daha az olumlu olanları da var.”

Rus ve Fransız liderlerin Moskova’daki görüşmede, Macron’un Zelenskiy, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve diğer meslektaşları ile görüştükten sonra Putin’e telefon açıp iki başkanın notlarını karşılaştırma konusunda anlaştıklarını hatırlatan Peskov, “Putin ve Macron henüz telefon görüşmesi yapmadı. Beklemeye devam edelim, başkanlar görüşecek ve tablo daha net hale gelecek" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak