Türkiye ile BAE arasında 12 anlaşmanın imzalanması planlanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Abu Dabi'ye gerçekleştireceği resmi ziyarette iki ülke arasında yatırım, ticaret, savunma, ulaştırma, tarım, sağlık alanlarını da kapsayan 12 anlaşmanın imzalanması bekleniyor.

Türkiye ile BAE arasında 12 anlaşmanın imzalanması planlanıyor
Türkiye ile BAE arasında 12 anlaşmanın imzalanması planlanıyor
GİRİŞ 13.02.2022 12:46 GÜNCELLEME 14.02.2022 12:31
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

BAE'ye yapılacak resmi ziyaret kapsamında Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan ile yapılacak baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından iki liderin anlaşma ve mutabakat muhtıralarının imza törenine katılması, iki ülke ilişkilerindeki olumlu ivmeyi daha da artıracak 12 anlaşmanın imzalanması planlanıyor.

12 YENİ ANLAŞMA İMZALANACAK

Bu kapsamdaki anlaşmalar arasında, Yatırım Alanında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptı, Medya ve İletişim Alanlarında İş Birliği Protokolü, Savunma Sanayii İşbirliği Toplantılarının Başlatılmasına İlişkin Niyet Mektubu, Kara ve Deniz Taşımacılığı Alanlarında İşbirliği Mutabakat Muhtırası, Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması Müzakerelerinin Başlatılmasına İlişkin Ortak Bildiri de bulunuyor.

BAE ile yapılan anlaşma kapsamında pek çok iş birliği mutabakatı imzalanmıştı.

Ayrıca iki ülke arasında, Tarımsal İşbirliği Mutabakat Zaptı, Sanayi ve İleri Teknolojiler Alanında İşbirliği Mutabakat Muhtırası, Sağlık Alanında İşbirliği Mutabakat Muhtırası, Kültürel Alanda İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı, Gençlik Alanında İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı ve Meteoroloji Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı'nın imzalanması da planlanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • MiSaFiR 2 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK TEMKİNLİ OLUNMASI GEREKEN BİR ZİYARET : Korumalar DİKKAT !!! Yiyecek içeceklere DİKKAT !!!
    Cevapla
  • nimet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bae nin İslam alemine ve Türkiye ye ÇOOOOOK BORCU VAR..
    Cevapla
  • MiSaFiR 2 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK TEMKİNLİ OLUNMASI GEREKEN BİR ZİYARET : Korumalar DİKKAT !!! Yiyecek içeceklere DİKKAT !!!
    Cevapla
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Dış temaslar yapılamadan bir hafta önce sürekli anlatılıyor. Enflasyon rakamları bu kadar tiziz açıklanmıyor. Yalan ve algı imparatorluğu ülkeyi boğuyor.
    Cevapla
  • Zekeriya 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu boş işlevsiz arazileride satın gitsin kaeadeniz yaylaları ormanları adanadaki yaylalar ormanlar boludaki göl bodrum marmaris antalya üçgeni toroslar daha bir sürü yerler var arablar sever buraları adamlarda para var yatırım yapmak istiyor havuç havuç diyor ingilteredede heryeri satın aldılar ingiltere battımı allahsevesen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi